Hur riksdagsledamöterna röstade

Jag har fått frågan om hur de olika riksdagsledamöterna röstade i voteringen. Jag blev själv överraskad när jag hittade resultatet. Visst var det en storförlust för oss som ville avslå propositionen, men det förväntade resultatet med S, M, Fp, Kd och V för medan C och Mp var emot stämde inte exakt (som det brukar). Det var en folkpartist och en kristdemokrat som röstade för min reservation, nämligen Bo Könberg (fp) och Chatrine Pålsson (kd). De har inte gjort sig hörda i debatten tidigare så det finns en risk för att de egentligen tryckte fel, men de får givetvis stå för hur de har röstat.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

9 Responses to Hur riksdagsledamöterna röstade

 1. Niklas says:

  Ja Lindander,

  Jag tycker i alla fall att det är oerhört skönt att se att en majoritet av våra riksdagspolitiker förstår vad etik och moral är. Du borde faktiskt avgå med tanke på den respektlösa inställning du har till konstnärligt skapande. Jag förstår inte heller hur du kan sitta i riksdagen med en sådan osund inställning.

  Självklart ska det vara olagligt att ladda ner film, musik etc. från nätet.

 2. Leif says:

  Detta är ju förödande för alla amatörfotografer som liksom jag lagrar foton på CD-DVD. Nu får man köpa dessa utanför sverige – minskad fsg i Sverige och så fortsätter vi den negativa spiralen.
  Det verkar ju inte heller spela någon rol vem man röstar på (i denna fråga heller) så politikerföraktet kommer väl att växa ytterligare när besluten inte gagnar dom många utan endast några få. Vad ska man ta sig till?? Kanske bäst att flytta från Sverige – men vart?
  //Leif

 3. site admin says:

  Niklas, du måste ha missuppfattat något elementärt. Som förtroendevald ska jag företräda mina väljare, har du missat alla de hundratals kommentarer som stödjer mitt ställningstagande?

  Leif, det har betydelse vem du röstar på. Centerpartiet röstade mot den nya lagen, glöm inte det.

 4. Pingback: Sagor från livbåten

 5. Niklas says:

  Linander,

  Mycket svagt av dig att hänvisa till dina giriga kamratstödjare. Jag tror minsann att fortkörningsböter också är något de vill ta bort helt, med din logik ska vi då göra det. Genant och pinsamt.

  Ibland är det uppenbart att demokratin får stiga undan då den stora massan vill gynna sig själv framför etik och moral. Finns massor av sådana exempel.

  Ska folkets röst, dvs demokratin, gälla i alla fall?

  För att vara uppriktigt, du verkar ha ett stycke ondska i dig.

 6. Marcus F says:

  Hmmm, det verkar som om du ställt om från utf-8 till iso-8859-1? Något speciellt skäl?

  Marcus, Sagor från Livbåten

 7. site admin says:

  Niklas, om det är ondska att lyssna på andra människor och tycka demokrati är viktigt, så okej, då är jag ond.

  För övrigt tror jag verkligen inte att en majoritet av svenska folket tycker att det ska vara fri hastighet på alla vägar. Men det kanske var ett uttryck för vad du själv tycker.

 8. Marcus F says:

  Niklas

  Jag måste fråga: På vilket sätt gynnar det artister som inte har kontrakt med ett bolag att de får betala mer för skivorna de producerar själva? På vilket sätt hotas artisternas existens av att de får gratis reklam? Hur kommer det sig att det inom vissa branscher verkar finnas rättigheter som ses som gudagivna?

  I de flesta branscher är det så brutalt simpelt att du antingen producerar en vara folk är beredda att betala för eller också försvinner du från marknaden.
  Skivbolagen och i viss mån filmbolagen har däremot byggt hela sin verksamhet på att de kontrollerar distributionen. Det är lite grand som om taxibolagen skulle förbjuda eller avgiftsbelägga privata bilar.

  Att kontrollera distributionen är iofs OK ur någon form av kapitalistisk synvinkel. Det är däremot sällan stabilt. Att när man börjar förlora kontrollen göra allt för att bibehålla status quo, upp till och inkluderande att ruinera/fängsla privatpersoner för överträdelser som är minimala, det kan knappast ses som OK.

  Jag lovar att bolagen skulle kunna ta död på merparten av fildelning genom att erbjuda motsvarande, billiga, betaltjänster och samtidigt överlag sänka pris och kontroll till halva dagens nivå. De skulle fortfarande tjäna pengar, men det skulle vara tvungna att strukturera om verksamhet och distribution.

  Tuff skit, de är i sådana fall inte den enda branschen i modern tid som upptäckt att omstrukturering är nödvändig när guldkalven rymt. Skivbolagen borde sikta framåt, men istället suckar de och drömmer om gamla tider.

  Som motsats så har det nog aldrig varit så lätt som nu att komma fram som ny artist. De nya distributionsvägarna gör att även en liten artist kan få en stor lyssnargrupp.

 9. Lodin says:

  De nya distributionsvägarna gör att även en liten artist kan få en stor lyssnargrupp.

  Oj oj oj… nämn 1!

Leave a Reply

Your email address will not be published.