Till dess din vrede upphör – Åsa Larsson

Jag tror att jag har läst Solstorm tidigare, men hittar inte någon recension på den (det kan nog hända att jag har missat att skriva om några böcker som jag har läst de senaste tio åren). Det kan vara så att “Till dess din vrede upphör” är min först lästa deckare av Åsa Larsson.

Att Åsa Larsson är uppväxt i nordligaste Norrland går inte att ta miste på. Hennes böcker är vackra norrlandsskildringar. Mitt i allt mördande…

Jag har normalt svårt för övernaturliga inslag i romaner, men den döda Wilma Perssons betraktelser känns helt okej. Själva början av boken är fantastiskt: “Jag minns hur vi dog. Jag minns och jag vet. Det är så nu.”

I jämförelse med många andra deckarförfattare så lägger Åsa Larsson mindre vikt på själva utredningsarbetet och “polisdetaljer”. Istället får känslor mellan bokens huvudpersoner, naturbeskrivningar och historiska återblickar större utrymme. Och Åsa Larsson skriver på ett riktigt medryckande och känsloskapande sätt.

Det är 327 riktigt läsvärda sidor. Jag har hittat en deckarförfattare som jag kommer att läsa mer av!

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.