Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll – Olof Lundh

Det är sällan som jag läser en bok direkt den kommer ut. Men Olof Lundhs “Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll” fick jag nästan direkt den kom ut och bara någon vecka senare var den utläst. När det inte var EM-matcher på tv så gick det bra att läsa om fotboll istället.

Olof Lundh är kunnig på fotboll, ingen tvekan om det, kanske Sveriges bästa renodlade fotbollsjournalist, men det blir inte bra när personen själv agerar utifrån det. Boken blir “självgod”. Istället för att skriva “min uppfattning är” eller “allt talar för” så blir Lundhs inriktning att hans uppfattning är sanningen. Det lyser inte genom hela boken, men alltför mycket i alla fall.

Jag är otroligt fotbollsintresserad och att bli sportjournalist var en tidig barndomsdröm. Jag läste Lundhs fotbollsbok med stort intresse och det finns en hel del nytt på de 255 sidorna. Det är istället sättet boken är skriven på som sänker betyget. Slutsatsen blir att man ska vara ungefär så sjukt fotbollsintresserad som jag är för att boken ska gå att ta sig genom.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.