Bodström verkar inte veta vad han vill

Med anledning av Thomas Bodströms inlägg på SVT Opinion där han säger att det är möjligt att regeringen återkommer med förslag på förbud mot kopieringsskydd har jag skrivit nedanstående kommentar:

Justitieminister Thomas Bodström får snart bestämma sig för vad han vill. Eller är det så att han börjat ångra sin egen proposition. Åtminstone är det svårt att förstå logiken i att först göra det olagligt att kringgå ett kopieringsskydd, det ska till och med bli olagligt att innehav programvaran, verktyget, för att kunna kringgå ett kopieringsskydd, och sedan är kopieringsskydden i sig så fel att de ska förbjudas. Varför då först ett förbud mot att kringgå kopieringsskyddet när det handlar om att kopiera lagligt material för privat bruk?

Det är tydligt att den kritik som riktats mot upphovsrättspropositionen fått justitieministern att tänka efter vad han egentligen föreslagit. Det enda rätta av justitieministern vore att dra tillbaka propositionen för att återkomma med ett förslag som är anpassat efter den teknikutveckling som skett och som kommer att fortsätta ske, och som inte är ett mycket svåröverskådligt lappverk.

Jag och Centerpartiet kommer att rösta nej till förslaget om ny upphovsrättslagstiftning nästa onsdag.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bodström verkar inte veta vad han vill

  1. NeonJudge™ says:

    Tack för det inlägget. Tyvärr så finns det ännu fler liknande bevis i den nya lagen angående hur ogenomtänkt hela förslaget är.

  2. Jan says:

    I Spanien kan man nu se vad som händer om film- och musikindustrin får som de vill. Där har Jorge Cortell fått sparken från Polytechnic University of Valencia för att han höll en föreläsning som med hans egna ord: “analyze the legal use and benefits of the P2P networks, even when dealing with copyrighted works”. Mer information finns på: http://jorge.cortell.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published.