Ny ordförande i Lunds Centerpartiavdelning

Lunds Centerpartiavdelning har haft årsmöte och valt en ny ordförande, Ingbritt Gustafsson. Ingbritt har varit vice ordförande under många år och tar nu steget upp som ordförande. Avdelningens tidigare ordförande Johan Linander avgår efter åtta år som ordförande eftersom han flyttat från kommunen.

– Det är självklart en stor ära att väljas till ordförande och jag ska göra mitt bästa för att avdelningen ska fortsätta att vara en stark politisk röst i Lund, säger Ingbritt Gustafsson.

– Visst är det lite vemodigt att lämna lundaavdelningen efter åtta år som ordförande, men eftersom jag under det gångna året flyttade från Lund till Stora Rödde (en liten by uppe på Romeleåsen som ligger i Sjöbo kommun) så känns det naturligt att lämna över ansvaret till någon annan. Självklart kommer jag ändå, som riksdagsledamot, att fortsätta intressera och engagera mig i vad som händer i Lund, menar Johan Linander.

Övriga som valdes till ledamöter i avdelningsstyrelsen är Åke Fredricson, Jörgen Hansson, Malte Lewan och Mattias Hägglund (omval på de två förstnämnda och nyval på de två sistnämnda). Ersättare är Gertrud Sjunnesson (omval) och Mattias Dowler (nyval).

Vid årsmötet höll också Karin Loodberg, chef vid kommunens miljöstrategiska enhet, ett anförande om miljöarbetet i Lunds kommun.

För mer information ring Johan Linander, 070-268 96 01, eller Ingbritt Gustafsson, 070-551 44 35.

This entry was posted in Pressmeddelanden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.