Bra att kristdemokrater följer Centerpartiet

Idag har två kristdemokratiska riksdagsledamöter, Annelie Enochson och Tuve Skånberg, lagt fram ett antal förslag för att bekämpa människohandel. Det mesta de säger är bra, åtminstone vad man kan läsa på dn.se, men det jag reagerade på var att de vill att män som köpt sex av traffickingoffer ska kunna dömas för våldtäkt.

Frågan har diskuterats livligt här på min blogg tidigare och debatten har även funnits i riksdagens kammare. I själva verket är det precis tre veckor sedan, den 5 april, som frågan debatterades senast. Som tidigare var jag ensam i mitt yrkande och i min reservation. Centerpartiet var alltså det enda partiet som stod för detta förslag då. Men självklart är det glädjande att de båda kristdemokraterna, och kanske hela det kristdemokratiska partiet, följer Centerpartiet i denna fråga.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Bra att kristdemokrater följer Centerpartiet

  1. Pingback: Linander tycker! » Sexköp av tvångsprostituerad är våldtäkt

Leave a Reply

Your email address will not be published.