Bodström stal showen – varför är man inte förvånad?

Hittade en intressant artikel i Expressen. Att justitieminister Thomas Bodström försökte göra en stor politisk (läs socialdemokratisk) show av ett samarbete mellan Rikspolisstyrelsen och Åklagarmyndigheten som egentligen inte betydde någonting från regeringens sida var ingen överraskning. Men att Bodström själv bjudit in sig till presskonferensen för att ta politiska poänger på det som Stefan Strömberg (Rikspolischef) och Fredrik Wersäll (Riksåklagare) kommit överens om är både förvånansvärt och pinsamt.

Nästa intressanta sak i artikeln är att Strömberg och Wersäll och säkert ingen annan heller hade en aning om att Bodström skulle kasta ur sig att det inte finns några ekonomiska begränsningar för bekämpningen av den organiserade brottsligheten. Jag har tidigare skrivit om att ett sådant löfte givetvis inte betyder att polisen och åklagarna får använda vilka resurser de vill. De ska liksom andra hålla sig till budgeten, sedan får de prioritera om internt. Och inte ens Riksåklagaren tycks tro att “löftet” betyder någonting. Det är ju dessutom andra gången Bodström gör ett sådant ogenomtänkt uttalande om obegränsade resurser. Förra gången var efter alla rymningar sommaren 2004. Då sa han vid justitieutskottets utfrågning att det inte fanns några resursbegränsningar för att öka säkerheten inom kriminalvården.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.