Centerpartiet i Stockholm

Just nu pågår Centerpartiets riksstämma i Stockholm. Vi håller till på Chinateatern och finns även dagligen på Norrmalmstorg i en “politisk verkstad” där stockholmare kan komma och tycka till om framförallt lokalpolitiken.

Idag var jag och pratade rättsfrågor på en liten scen på Norrmalmstorg. Det är inte så mycket att säga om själva framförandet utan vad jag speciellt la märke till är “medel-stockholmarens” inställning till Centerpartiet. Min upplevelse är inte att det är någon negativ inställning, det är inte heller en tveksam inställning inför vad Centerpartiet kan göra för Stockholm och det är inte ens “vad gör ni bönder i Stockholm”. Vad jag mötte var i princip en nyfikenhet och “vem är ni egentligen”?

Vi skulle kunna tolka det som oerhört negativt. Vi står utanför både stadsfullmäktige och landstingsfullmäktige här i Stockholm och ärligt talat syns vi aldrig i stockholmspolitiken. Medel-stockholmare har ingen uppfattning alls om oss. Men jag känner ändå inte att det är negativt för det finns en nyfikenhet. Det känns som om vi uppfattas som “något jag skulle kunna tänka mig om ni faktiskt visar att ni kan göra Stockholm till en bättre stad för mig att leva i”. Det finns möjligheter!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Centerpartiet i Stockholm

 1. K A S says:

  Det är klart att ni är glada och får ökat stöd som mutar 8 av 10 med en tusenlapp

  Enligt parti-ledardebatten i riksdagen är det 17% står utanför arbetsmarknaden. Eftersom de moderaterna med stödpartier lovat de som arbetar en tusenlapp mer i månaden netto, som skall finansieras av bidragstagarna, så skall de som är sjuka, arbetslösa och förtidspensionerade betala netto / månad (8300 / 1,7 ) = 4800 kr och detta är inte de små procentsatser som politiker använder i sin argument. Hur det står till med mattekunskaper i Sveriges riksdag vete tusan. Hur som helst, eftersom de flesta som lever av aktivitetsersättning och annat stöd kommer att hamna under social bidragsnorm så måste man sänka denna för att inte förstöra kommunernas ekonomi. För man menar väl inte att alla dessa som får sänkt ersättning skall köa utanför socialkontoren i landets kommuner. Vad jag fårstår så kommer gapet att öka med ca 6000 kr /per månad. Det är någon risk att detta ökar brottsligheten i landet och det är väl lika bra att bygga fler fängelser och utöka polisutbildningen.

  vh kjell
  http://bloggarna.se

 2. site admin says:

  Kjell, jag vet inte riktigt hur du räknar men vi borde väl vara överens om att det måste löna sig att arbeta gentemot att leva på bidrag. Idag visar det säg att många arbetslösa, helst om båda i en familj är utan arbete, måste ha en ingångslön på en bit över 20 000 kr för att det ska vara lönt att ta jobbet. Det är inte acceptabelt.

  Sedan är 80 % högt, inte lågt. Min pappa räknade ut att han inte skulle förlora en krona på att vara arbetslös och få 80 % av sin lön. Så är det givetvis inte för alla, men han har en bit att köra till jobbet och när han blev av med den kostnaden och lite till som arbetet “medför” så gick det jämnt ut. Varken han eller jag tycker det är rimligt att få lika mycket när man inte jobbar som när man jobbar. Tycker du det?

Leave a Reply

Your email address will not be published.