Även fotbollsledarna måste skärpa sig!

På två dagar har två fotbollsledare gjort bort sig. Den här gången gäller det Hammarby och mitt eget älskade Malmö FF. Men det hindrar mig inte från att kritisera Bengt Madsen, ordförande i MFF. Han och Thom Åhlund, andraträndare i Hammarby, borde veta bättre än att uppträda osportsligt mot domarna.

I onsdags ryckte Thom Åhlund den assisterande domaren i armen när han skulle “tacka” efter matchen. Det såg allt annat än bra ut på TV-bilderna. Nu har visserligen den andra assisterande domaren sagt att han själv ångrar att han var lite provocerande mot Åhlund, men det gör inte Åhlund skuldfri.

Igår var det Bengt Madsens tur att göra bort sig. Efter den bittra förlusten mot Djurgården så gjorde Madsen osportsliga gester mot domarteamet. Han försvarar sig med att han bara visar sina känslor. Men Madsen, och Åhlund, borde vara medvetna om att de ska vara föredömen och inte uppmuntra hätska supportrar till fortsatt hat och hot mot domarna.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

2 Responses to Även fotbollsledarna måste skärpa sig!

 1. ForestRidge says:

  Ett sätt att få bort huliganismen inom fotbollen är kanske att börja med att rensa bort huliganerna på plan och på ledarbänkarna.

 2. Hyter™ says:

  Jag har svårt att hålla med riktigt.
  Visst ska ledarna kunna uppträda bättre än vad som nu skedde men man måste också betänka att stora känslor spelar in.
  I Bajens match uppstod också ett antiklimax efter troligen ett svenskt rekord i antal avslut utan mål.

  Därtill en mycket tveksam offside situation och ett solklar straff som blev bortdömd.
  Domarna har också ett ansvar att vara proffessionella och bör åtminstone lyssna på synpunkter från ledarbänken utan att själva vara provocerande som i detta fallet och det har han ju erkänt.

  Å andra sidan, det enda som hände var att Åhlund tog för hårt och yvigt i hand och bättre hade kanske varit att inte skaka hand alls när man redan är uppretad.

  Det kan inte jämföras med Madsens “osportsliga gester” Sånt kräver mer “baktankar” för att överhuvudtaget ske.

  Med dåliga domare följer en kedjeeffekt som sprider sig via spelare, ledare, supportrar, huliganer…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.