Det är långt till 2014

Nog ser det bra ut för Alliansen. Håkan Juholts popularitet är lägre än någon annan oppositionsledare har lyckats prestera någonsin medan statsminister Reinfeldt blir allt mer populär. Men, är det så säkert att “vi går mot ännu en valseger 2014” som Reinfeldt säger?

Det är klart att målsättningen är en ny valseger 2014. Alliansen ska åter få bilda majoritetsregering och Centerpartiet ska bli ett starkare parti inom alliansen. Men vi ska aldrig ta ut något i förskott. Opinionen förändras allt snabbare och en fråga kan vända upp och ner på allt.

Minns ni hur opinionsläget såg ut för fyra år sedan? Alliansen hade styrt i ett år och sjukförsäkringsfrågan hade dominerat debatten. Statsvetare dömde ut alliansen och sa att det inte fanns någon chans att det skulle bli omval 2010…. Sedan kom det en finanskris 2008 och opinionsläget vände. Skulle Mona Sahlin som statsminister kunna hantera en krisande ekonomi? Var det inte bättre att ha kvar Reinfeldt och Borg ändå?

Jag är helt enkelt trött på att höra på folk som tror att det går att förutsäga hur det ska gå. Ja, hur vädret ska se ut nästa vecka går väl att förutspå, men hur valresultatet ska bli om tre år? Nej, ingen kan veta vad som kommer att hända som kan vända upp och ner på allt.

Vi ska jobba på för att göra Sverige friare, grönare och tryggare. Varje dag. Utan tanke på oppositionens upp och nedgångar i opinionen och utan att ständigt tänka på vad som tillfälligt ger toppar i opinionsundersökningarna. Ingen har valt oss för att vi ska öka våra egna opinionssiffror, vi är valda för att förverkliga den politik som vi gick till val på.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

9 Responses to Det är långt till 2014

 1. Lars Nihlén says:

  Hej Johan!
  Jag är överens med dig om att man inte ska ta ut någon seger i förskott. Dock har M ingen direkt framgångspolitik just nu, dom vaktar bara ladorna. Det ger oss ett bättre läge att föra en offensiv politik och att väljarna ska rösta på oss. Det kommer att fodras mycket jobb för att vinna 2014. Det måste ändå vara målet!
  LN Höör

 2. z999 says:

  Undrar hur det påverkar för SD? Jag tror att det kan hända att sossarna glider ännu närmare moderaterna för att snylta på deras framgång och ju mindre skillnaden är mellan blocken så ökar i regel “extremhögern” totalt sett. En tydlig regering med en tydlig opposition leder till det motsatta men med sossarnas nuvarande ledning lär väl inte det inträffa?

 3. Jag tror att Moderaterna börjar närma sig det gamla ordspråket: “Den som gapar över mycket….”. De ska vara allas parti och då riskerar man istället att bli ingens parti.

 4. frekar06 says:

  Sverigedemokraterna kan nog få en del att göra framöver. Expressen publicerade häromdagen uppgifter om Petzäll (SD). Därefter har Expressen fått ett mail om att Sverigedemokraterna ska ha begått dataintrång mot Expressen. Det verkar enligt Thomas Mattson (Chefredaktör på Expressen) stämma att någon faktiskt har gjort dataintrång på Expressens datorer. Om det är Sverigedemokraterna eller inte kan han inte svara på då detta inte är kartlagt ännu. Det förnekas av SD att man har begått dataintrång mot Expressen.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2602282/expressen-utreder-dataintrang-efter-petzalls-uppgifter

  Det är oavsett om det är Sverigedemokraterna eller inte allvarligt att någon begått dataintrång mot Expressen. Vi får se var det här landar för någonstans. Ska bli mer än intressant att följa åtminstone! /Frekar06

 5. frekar06 says:

  Om det Petzäll skriver på Twitter stämmer så har Åkesson bland annat haft tillgång till Aftonbladets och Expressens reportrars mail under flera år. SD ligger väldigt illa till om detta stämmer. Man ska även ha hackat bland annat Piratpartiets ledare Rick Falkvinge enligt uppgifter på Twitter. SD blånekar till detta. Flera lösenord till journalister som Petzäll ska ha avslöjat stämmer enligt Expo:

  http://expo.se/2011/petzall-anklagar-partiledningen-for-spionage_4450.html

 6. frekar06 says:

  Petzäll påstår via sin advokat att det inte är han:

  “– Jag har precis pratat med William Petzäll. Det är inte han. Han har vare sig tillgång till dator eller telefon, säger hans advokat Anna Heurlin.”

  Hackat Twitterkonto?!

 7. frekar06 says:

  Den här hacker attacken kan inte SD har utfört. Det här en allt för stor hackerattack som har utförts och mot massor av folk från ledande politiker till tidningar till kändisar. Det här måste vara någon stor hacker organisation i Sverige eller utanför Sverige som har hackat det här. /Frekar06

 8. z999 says:

  @Frekar06:
  Läs följande länk-
  http://robsten.blogspot.com/2011/10/en-stor-medieskandal.html

  Och från expo-
  http://expo.se/2011/en-feg-attack_4454.html

  Går det att göra en så omfattande brute-force-attack alls? Under väldigt lång tid förståss. Jag misstänker att det finns personer som har direkt tillgång till servrar med lösenord som inte borde ha sån tillgång och antar att polisen kommer att arbeta efter det.

 9. z999 says:

  Det verkar vara så att man knäckt bloggtoppen.se och därifrån sedan utnyttjat att folk använder samma lösenord på flera ställen (som mail). Något att tänka på för de som ignorerar säkerhetstipset att använda olika lösenord på olika ställen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.