Sammanställning av Miljöpartiets politik

Sluta flyga, sluta prata i mobilen på tåget/bussen/t-banan, bara akutsjukvård i offentlig regi, monopol för SJ, kommunala biografer, sockerskatt, stänga kl. 3 på krogen, ny förmögenhetsskatt. Ja, listan kan göras lång. Här finns en bra sammanställning av vad Miljöpartiet står för och att Maria Wetterstrand och hennes parti inte är det minsta liberalt.

This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Sammanställning av Miljöpartiets politik

 1. Jan says:

  Här är sammanställning med tanke på ditt inlägg i verkligehetens borgerliga värld IDAG:

  Finns en flyplats här som antagligen kommer att stängas ner…Ett av världens största företag inom stålbranshen finns här men det är ju inte Sthlm vi pratar om så…lägg ner

  När det gäller att tala i mobilen så uppmuntras det iofs här iom att det inte finns andra färdsätt överhuvudtaget o närmaste tunnelbana är runt 55 mil bort.

  Monopol eller ej på Sj är ju inte ens ett ämne då “staten” inte ville vara med att finansiera rälsen som funnits här i över 100 år, det var ju mycket billigare att lägga ner ju….

  Biografer finns inte överhuvudtaget längre….när jag var ung fanns det 3 stycken så “statliga” eller ej är inte relevant, däremot skulle hela kommunen vara glad om staten startade en igen!

  O vaddå stänga 3 på krogen???
  Här stängde man ner en pub när Svenska rallyt pågick ENBART för att inspektören observerat ett antal person som skrattat o sjungit på Puben ifråga som NATURLIGTVIS stänge klockan 1 som alla andra pubar o krogar här MÅSTE göra, för det har socialnämnden här bestämt.
  Att ha öppet till 3 har inte funnits på agenden sen 100 år tillbaka!

  Akuten som funnits här i 60 år har lagts ner!
  Att få en hjärtinfakt här idag innebär MINST 2 timmars resa till nån annan form av sjukvård OM dom hittar till var du bor idag…

  Så…(jag är inte miljöpartist), vad menar du att ni har för bättre förslag när det är detta faktum människor i denna (20 000 stora/lilla), stad är tvingad att leva med bla tack vare ditt parti Johan?

  Ha det
  Jan

 2. frekar06 says:

  Du kan nu också lägga till att Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson tydligen driver linjen att regeringen har fått totalt hjärnsläpp när denne sade ja till kärnkraft.

  http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=db&id=2439977&codingformat=.m4a&metafile=asx

  /Frekar06

 3. Jan, jag vet inte vilken kommun eller landsting som du bor i, men 55 mil från Stockholm borde bli i norrlands inland, kanske Jämtland. Eftersom jag inte vet om Centerpartiet finns i majoritet i din kommun eller landsting så kan jag inte svara på om C har varit med och lagt ner någon akutmottagning (landsting) eller varför det finns den typen av bestämmelser för krogen (kommunen).

  Men vi har inte lagt ner någon statlig flygplats, stålföretag eller järnväg.

  Centerpartiet har ansvar för de flesta av landsbygdsfrågorna i alliansregeringen genom Näringsdepartementet, Miljödepartementet och Jordbruksdepartementet och vi har tagit viktiga steg för att utveckla hela Sverige. Vi tror inte på den gamla “tycka synd om, ge bidrag-politiken”, utan vår målsättning är istället att stärka och utveckla varje del av landet. Vad vi har gjort finns så väl beskrivet i “Utvecklingskraft, 156 insatser som stärker utvecklingskraften i Sveriges landsbygder”, så det är bättre att läsa där än att jag ska skriva allt här.

 4. frekar06 says:

  Den Röd-Gröna budgetmotionen är tydligen mer eller mindre kreativ bokföring. Man har “tappat” bort 9,3 miljarder kronor. Länk om detta här:

  http://www.metro.se/2010/06/16/1736/nio-rodgrona-miljarder-tappas-bort-i-/

  /Frekar06

 5. Ola says:

  Men Johan om Centern tycker att hela Sverige ska leva varför har ni då svängt i frågan om Norrbotniabanan?
  Före valet 2006 så ville ni bygga den för det skulle ju vara en bra investering. Men nu så säger maud att företagen här uppe får betala den.. Men vilka företag är det som betalar den åttafiliga motorvägen som ska byggas i Stockholm? Kan du namnge något företag som betalar motorvägen?

  Och du pratar så mycket om marknaden.. Men hur är det i praktiken.. Kan du svara på varför det är bara Telia som funkar ute på lansbygden? Kan det bero på att andra privata företag inte är intresserade av landsbygden för det bor för lite folk där?

 6. z999 says:

  Jag blir mer och mer sverigedemokrat, trots att jag inte håller med dom helt.

 7. Ola, vi har inte svängt vad gäller Norrbotniabanan. Allt får dock inte plats i infrastrukturplanen, ändå får Norrbotten den högsta procentuella ökningen av anslag i hela landet. Plus 61 % i förhållande till den föregående socialdemokratiska infrastrukturplanen. Väldigt tydligt vem som prioriterar Norrland och landsbygden, övriga län som ligger i anslagshöjningstopp är Värmland, Jämtland och Västernorrland. Inte storstadsområdena.

  Den största delen av kostnaderna för Förbifart Stockholm är inte nationella handlingsplanspengar, dvs skattepengar via staten, utan medfinansiering av kommuner och regioner, trängselskatter, samfinansiering av länsplanspengar osv. Det är mindre än 5 miljarder av totalt 26 miljarder som finns i den nationella handlingsplanen.

 8. Ola says:

  Johan

  trängselskatter måste ju vara nationella precis som energiskatten från vattenkraftverken är det. Och höjningen på kraftverkens fastighetskatt som ni genomfört nu är ju oxå nationella .Men jag ser inga företag som har gått in med pengar i Stockholm..Men ni fodrar att företagen här uppe i norr ska gå in med pengar..
  Vi har ju Vattenfall, LKAB och Sveaskog som då kan gå in med pengar…Men det får dom inte för Alliansen.

 9. Trängselskatten, eller trängselavgiften som det egentligen heter, är från början avgränsad till att bekosta själva systemet för att ta upp avgifterna samt till infrastrukturprojekt och kollektivtrafiksatsningar i Stockholm.

  Det finns inga krav på medfinansiering i Norrland som inte finns i Stockholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.