Visst är det viktigt med partitesterna

Idag har DN:s partitest inför valet presenterats. Givetvis har jag testat det och det gav ett korrekt resultat. Jag är helt klart centerpartist! När jag gjorde SvD:s test tidigare så lyckades jag inte bli centerpartist nästan hur jag än försökte. Nu är dock SvD:s test också förändrats och ger ett rimligt utfall.

Henrik Oscarsson, professor i statsvetenskap i Göteborg, har också studerat hur partitesterna användes 2006 och vilken betydelse de fick. Han kommer fram till att de hjälper mittenpartier och mindre partier. Jag tror definitivt att partitesterna är viktiga, speciellt för oss i de mindre partierna eftersom väljarna får upp ögonen för oss när de inser att deras åsikter ligger nära våra.

This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.