Den förlorade symbolen – Dan Brown

Nu har jag äntligen fått tid att läsa Dan Browns nya roman “Den förlorade symbolen”. Han har en häpnadsväckande förmåga att fånga mig som läsare. Jag läser nästan enbart när jag åker buss, tåg eller flyger, men Brown “tvingade” mig till att läsa även hemma. Jag kunde ju bara inte vänta på nästa resa.

“Den förlorade symbolen” är i sitt upplägg väldigt lik Browns tidigare romaner och egentligen kanske jag borde kritisera honom för samma ensidighet som jag gjort med Camilla Läckberg, men det gör jag inte. Dels beror det på att jag har läst färre romaner av Dan Brown än Camilla Läckberg, dels beror det på att det var så länge sedan jag läste senaste Brown “Gåtornas palats” och dels beror det på att Dan Brown helt enkelt är oerhört mycket bättre än Läckberg.

Den här gången hamnar professor Robert Langdon i Washington och frimurarnas symboler står i centrum. Det blir en intensiv jakt efter den uråldriga gömda porten som Langdon inte tror på. Det är 614 sidor som fångar, skrämmer, förför och lurar läsaren. Har du inte läst “Den förlorade symbolen” ännu så vill jag rekommendera den med det bestämdaste.

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.