Fler efter än före…

Det har inte blivit så mycket bloggande den här helgen (frekar och z999 håller igång diskussionen själva, det är bra…:-), eftersom fokus istället har legat på att springa över Öresundsbron. Igår var det Broloppet, en halvmara från Danmark till Sverige, från tunnelnedfarten vid Kastrup till Limhamnsfälten i Malmö.

Jag har inte alls tränat som för två år sedan när jag sprang Stockholm marathon och Lidingöloppet, men förhoppningen var ändå, med tanke på medvinden, att komma under två timmar. Tyvärr kroknade jag sista kilometrarna och missade tvåtimmarsgränsen med två minuter. Jag får istället glädja mig åt att jag hade fler efter mig än före mig i mål…

Det var en härlig upplevelse att springa över bron, vilken utsikt över Öresund och Skåne. Det kan varmt rekommenderas, om det nu blir fler brolopp.

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Fler efter än före…

 1. z999 says:

  Det var ju en bra tid tycker jag, det krävs ju en del att hålla sig runt timmen per mil. Grattis till en bra prestation i alla fall.

 2. frekar06 says:

  Håller med Z999.

 3. Enadvänster says:

  Och det bekymrar inte herr Johan att sverigedemokrater kidnappar bloggen? Sjöbo-John-OlleOhlsson var nog ingen slump, centerns bruna förflutna gör sig påmint då och då.Om du vill få tillbaka din trovärdighet så måste du censurera alla sverigedemokrater och andra rasister.

 4. frekar06 says:

  Lite off-topic, men ändå om idrott (rätt tema). FIFA har hamnat i ett ordentligt blåsväder. Det som skulle vara en lugn dag utan matcher i Durban har utvecklat sig till en mardröm för FIFA. Den personal som ska sköta säkerheten vid arenan har lagt ner sitt arbete i protest mot de urusla arbetsvillkoren som de jobbar under hos ett säkerhetsbolag som är licensierat av FIFA. De får 200 kr för tolv timmars arbete. Nu har samtliga som protesterat (typ all säkerhetspersonal vid arenan) fått sparken med omedelbar verkan, så hur man nu ska kunna sköta säkerheten är en gåta!

  FIFA förklarade igår att alla problem var lösta och att säkerheten inte var hotad. Trots det så har det utspelat sig oerhört allvarliga händelser utanför VM-arenan i Durban där polis skjutit med gummikulor mot de som lagt ner sitt arbete. Samma ilska finns mot de urdåliga lönerna i Kapstaden. Säkerheten verkar ha totalhavererat vid VM i Sydafrika. Dessutom var det nog ingen bra idé att som FIFA gjorde inte säga som det förhåller sig inför hela världspressen. Det är riktigt pinsamt för Sydafrikanska förbundet och FIFA att man mitt under en VM-turnering blir avslöjade med att ha godkänt urusla arbetsvillkor och att ha ett säkerhetsarbete som verkar ha totalhavererat.

  http://svt.se/2.129781/1.2040472/protesterande_funktionarer_sparkas

  /Frekar06

 5. Enadvänster, är det enad vänster mot demokrati? Varken sverigedemokrater eller några kommunister har kidnappat min blogg. Den som förtalar eller förolämpar någon annan än mig, hotar eller skriver något som är hets mot folkgrupp tas bort, men det som är lagligt att uttrycka tänker jag inte censurera. Även om jag har rätt att ta bort precis vad jag vill från min blogg så tänker jag inte göra det, det är en demokratisk princip för mig. Unkna åsikter är bättre att ta fram i ljuset och argumentera emot än att försöka gömma undan.

  För övrigt hette han Sven-Olle Olsson och han blev utesluten ur Centerpartiet, till skillnad från många andra partier har vi gjort upp med vårt förflutna. När ska Vänsterpartiet göra upp med sin historia med t.ex. nära kontakter med flera kommunistdiktaturer?

  Frekar, visst har Fifa gjort bort sig. Tyvärr är det inte första gången.

 6. z999 says:

  @EnadVänster:
  “Och det bekymrar inte herr Johan att sverigedemokrater kidnappar bloggen?”

  Förmodligen inte, inte så länge det inte blir en propagandacentral för sverigedemokraterna. Jag representerar förresten inte sverigedemokraterna. Jag antar att du inte tror att Frekar06 är sverigedemokrat?

  “Sjöbo-John-OlleOhlsson var nog ingen slump, centerns bruna förflutna gör sig påmint då och då.”

  John Olle? Det är inte John Olle Persson du tänker på? Han var sosse (avled i slutet på 80-talet) och hade väl vissa likheter.

  “Om du vill få tillbaka din trovärdighet så måste du censurera alla sverigedemokrater och andra rasister.”

  Jag tror du vänder dig till fel person här. Linander är demokrat och han är det dessutom fullt ut. Om du vill ha censur så är jinges vänsterblogg ett bra tips, där slipper du mig.

  Att överhuvudtaget nämna centern i samband med någon brun historia som om centern skulle ha särskilt sig från de övriga partierna i Sverige är för långsökt för att ens diskutera anser jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.