Nuder får sparken

Vem kommer att sakna Pär Nuder? Frågan är inte snäll, men jag tror inte att saknaden kommer att vara speciellt stor varken inom eller utom socialdemokratiska partiet. Jag tycker att Mona Sahlins första organisatoriska “krafttag” kommer lite överraskande. Att Pär Nuder varit bitter för att han inte blev partiledare är välkänt, men jag trodde nog ändå att Mona Sahlin skulle försöka visa sina ledaregenskaper genom att få med sig Nuder. Det är möjligt att hon försökt och nu känner att det inte kommer att gå.

Vi från alliansen kommer inte heller att sakna Nuder som sossarnas ekonomiska talesman. För vad man än tycker om honom så måste man medge att han är riktigt svår att debattera mot. Han kunde alla fula retoriska knep och använde gärna härskartekniker på löpande band. Man kan säga att han gått i lärofader Perssons fotspår. Nu verkar det som att Thomas Östros ska ta över Nuders roll och det lär han kunna göra utan större ansträngning även vad gäller bitterhet och härskartekniker. Han är en av alla de bittra sossar som var bittrast efter valförlusten 2006.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Nuder får sparken

  1. Leffe says:

    Jag ska ju alltid vara tvärtemot så jag får väl räcka upp handen även på denna. Jag kommer att sakna Nuder, han är faktiskt en av få (s)-företrädare som tänker, både nya och minre nya tankar förvisso, men ändå en tänkare.

    Om oppositionen bara blir plakatpolitik a la Sahlin och Östros, då blir hela debatten faktiskt sämre och det förlorar alla på – även alliansen. Och en sak man inte ska glömma är att Nuder var ett av få starka mothåll mot (v) och (mp):s inflytande – genom att han försvinner ut så stärks “enigheten” inom oppositionen.

    Jag tror att det finns få vinnare, långsiktigt, på denna utveckling. Hoppas Nuder hittar ett bra jobb på annat håll.

Leave a Reply

Your email address will not be published.