Skamligt fega sossar i justitieutskottet

Idag har vi haft två debatter i kammaren och som vanligt blev det en hård diskussion mellan alliansens företrädare och den röda oppositionen. Jag gav mig på socialdemokraterna ganska hårt, inte minst i debatten om ändrad kriminalvårdslagstiftninge så avslöjade jag Thomas Bodströms inkonsekventa politik. Tyvärr hade han inte klarat av att prioritera riksdagsarbetet idag och var överhuvudtaget inte på våra debatter (men i Ekot hann han kommentera den debatt som han inte ens själv var på). Men det mest anmärkningsvärda var att socialdemokraterna, eller för den delen vänsterpartiet och miljöpartiet, inte begärde en enda replik på mig. Kerstin Haglö (s), Christer Adelsbo (s), Lena Olsson (v) och Mehmet Kaplan (mp) satt bara tysta. På övriga alliansdebattörer tog de flitigt med repliker.

Det normala förfarandet är självklart att man svarar på angrepp. Om ett partis debattör ger sig på ett annat parti så ska det partiet försvara sina åsikter. Så går helt enkelt en debatt till. Men nu tycks socialdemokraterna ha bestämt sig för att inte bemöta mina argument. Skamligt fegt. De vet att jag har knäckt deras argument i åtskilliga replikskiften de senaste fem åren och nu har de tydligen fått nog. De vågar helt enkelt inte debattera mot mig. På något annat sätt kan jag inte tolka deras tystnad. Visserligen skulle man kunna tolka tystnaden som att de håller med mig, men det tror inte ens jag på.

Kerstin Haglö visade på sin feghet när hon i sin replik mot kristdemokraten Otto von Arnold (han är alldeles ny i riksdagen, kom in när Peter Althin lämnade, och därför självklart mer orutinerad och lättare att replikera på) tog upp det som jag sagt i anförandet före Ottos. Hon nämnde mig till och med vid namn. Men när hon hade chansen att ta replik direkt mot mig för att framföra samma sak, då vågade hon inte.

Man kan också tycka att socialdemokraterna är illojala mot varandra. När jag gav mig på Thomas Bodström, fast han inte var närvarande i kammaren, så borde givetvis någon annan socialdemokrat (Christer Adelsbo var deras debattör i frågan) gått upp och försvarat sin partikollega. Jag skulle rent av ha blivit arg och ledsen om en närvarande centerpartist inte begärt replik om någon sosse angripit mig när jag inte var där. Men den lojaliteten känner de tydligen inte mot Bodström.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.