Brist på överraskningar på moderaternas stämma

Jag är givetvis inte helt säker eftersom jag inte varit på plats i Gävle och följt moderatstämman, men vad jag sett, hört och läst så är stämman hittills totalt fri från överraskningar. Partiledningen har fått som de önskar i varenda fråga. Detta visar på vilka lydiga m-ombud som åkt till Gävle. Kanske visar det också på en brist i interndemokratin.

Normalt så blir det alltid så att partiledningen förlorar i några frågor på Centerpartiets stämmor. Hos oss är det inte frågan om partiledningen ska förlora i några frågor, utan i vilka. Från partiledning/riksdagsgrupp så gäller det att förlora i “rätt” frågor, dvs att inte bli uppbunden i fel riktning i de frågor som kräver handlingsutrymme i alliansförhandlingarna.

Bristen på överraskande beslut visar sig också i hur förvånansvärt lågt moderatstämman hamnar på de stora tidningarnas nätupplagor. På Aftonbladet.se räknar jag till sex andra vanliga nyheter före m-stämman, därutöver har de sina vanliga “Ekonominyheter”, “Eftersnack” m.m. före stämman, så man får skrolla långt ner om man är intresserad. På Sydsvenskan.se så är det samma nyhetsvärdering. Där är m-stämman elfte nyhet just nu. Ungefär likadant ser det ut på Expressen.se och DN.se.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Brist på överraskningar på moderaternas stämma

  1. site admin says:

    Idag blev det tydligen ett stämmobeslut mot partiledningens linje. Ett sundhetstecken…

    I sakfrågan så tycker jag att det är fel att nu säga att Svenska Spel ska säljas. Det viktiga är att skapa en spelmarknad som fungerar lika för alla bolag, och där en rimligt hög andel av spelbolagens vinster går tillbaka till det som spelandet gäller (dvs idrottsrörelsen i första hand). När vi kommit så långt att det finns en välfungerande marknad på spelområdet, då kan jag också tänka mig att Svenska Spel ska säljas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.