Mord på Ingarö

Idag när jag var ute och sprang min första halvmara i livet (jag är fortfarande helt slut i benen och är oerhört tacksam över att det inte är Stockholm Marathon på ytterligare ett halvår) idag så mötte jag först en polisbil och en ambulans. Det var alldeles i början av rundan runt Ingarö. Lite senare såg jag en polisbil stå vid sidan av vägen och dessutom en civil bil med “hundburar” i bagaget. Jag tänkte inte mer på det, men nu förstår jag.

Tydligen har ett lik hittats bara ett par kilometer från vårt hus på Ingarö. Enligt tidningarnas webbupplagor så misstänker polisen att det är ett mord. Kanske inte så svårt att dra den slutsatsen när kroppen var övertäckt.

Det är klart att det känns obehagligt att det ligger ett lik i området, men det är långt ifrån säkert att mordet har skett här. Jag skulle nästan tro att kroppen dumpats här ute. Dessutom bör det inte finnas någon anledning till oro. Det är sällan som någon mördas utan att mördaren och offret känner varandra eller har “affärer” ihop. Tydligen finns det två personer som är anmälda saknade här ute i Nacka-Värmdö området, den ena en man (tror att det är han som för några år sedan tog bussen från Slussen och hoppade av på en ödslig hållplats mellan Nacka och Värmdö, men som sedan bara försvann) och den andra en kvinna (en trebarnsmamma från Saltsjö-Boo). Polisen har ännu inte gått ut med om det upphittade liket är en man eller kvinna, de säger att de inte vet. Är det sant att de inte vet tyder det på att kroppen legat länge på platsen.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Mord på Ingarö

 1. Leffe says:

  Hu, otäck historia!

  Det kan också tyda på att kroppen är skadad om polisen “inte vet”.

  Har du något tidsmål på marathon?

 2. site admin says:

  Enligt Aftonbladet är det trebarnsmamman från Saltsjö-Boo som hittats. Hon försvann 1 oktober och en man sitter redan häktad trots att de inte hade hittat kroppen. Tydligen är det pappan till det tredje barnet, bara två månader gammalt, som är misstänkt.

 3. site admin says:

  Från det ena till det andra.

  Eftersom jag aldrig sprungit ett riktigt lopp (förutom de påtvingade i skolan) så är min första målsättning att ta mig runt Stockholm Marathons 42 195 meter. När jag sedan tittade på resultaten från förra årets tävling så upptäckte jag att 4,24 krävdes för “övre halvan” bland männen (av de som tog sig i mål, det var plats 4 778). Så nu tränar jag för att klara hålla 6 min per kilometer, dvs en mil per timme. Det skulle göra 4 h 13 minuter.

  Gårdagens halvmara gick på 2 h 7 min, så farten var nästan rätt. Men å andra sidan hade jag aldrig orkat lika långt till i samma tempo. Krävs mycket träning under hela vintern och våren. Härligt!

 4. Leffe says:

  Om du redan klarar en halvmara i 6 min/km så kommer du lätt att klara maran på under 4h i sommar, och det är imponerande! Jag antar att du inte har överdrivet mycket tid över för träning… 🙂

 5. site admin says:

  Tack, har tränat i två månader, ca tre pass i veckan varav ett långpass. Tiden finns om viljan finns, men det krävs pannlampa…:-)

 6. lars-ivar ericson says:

  Det låter lovande med en sån tid på halvmaran men det är sista milen som gäller på helmaran. Jag hade en gång
  1.38 på halvan, sprang sen in i väggen och fick gå sista 8 kilometer.Du är dock igång väldigt bra och jag är imponerad och jag tror du kan gå ner mot 4 timmar i maj.Sen kan du prova en lätt mara exempelvis Berlin och då kommer du ner under 3.40
  Lars-Ivar

 7. Pingback: Nu räcker det med mord i min närhet » Linander tycker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.