Dans med en ängel – Åke Edwardson

Dans med en ängel är Åke Edwardsons första roman om kriminalkommissarie Erik Winter. För mig var det nog femte eller sjätte Winter-deckaren (totalt finns det nio vid det här laget), men eftersom historien kring personen Erik Winter är mindre viktig (i jämförelse med t.ex. Liza Marklunds Annika Bengtzon eller Camilla Läckbergs Erica Falck) så har det ingen större betydelse.

Jag gillar verkligen Åke Edwardsons stil, han har ett som man brukar säga “mustigt” språk. Hans böcker kräver också att man är alert, allting är inte utskrivet utan man måste följa med och tänka efter för att inte plötsligt upptäcka “hur gick det där till”. Dans med en ängel handlar om seriemord på unga killar i Göteborg och London. Mördaren är brutal och filmar dessutom morden. Ännu mer groteskt blir det när Winter och de andra utredarna förstår att det är danssteg i blodet på golvet.

Det är ett tag sedan jag läste Åke Edwardson, men om jag minns rätt så är inte Dans med en ängel riktigt lika bra som t.ex. Himlen är en plats på jorden och Låt det aldrig ta slut. Men det är kanske hade varit märkligare om hans första roman (i Winterserien) hade varit bättre än de senare. Hur som helst vill jag rekommendera 381 sidors läsning av Dans med en ängel.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.