Isprinsessan – Camilla Läckberg

Camilla Läckberg har snabbt blivit en av landets mest lästa deckarförfattare och det är inget som förvånar mig när jag nu äntligen läst någonting av henne. Jag skäms lite över att jag inte tagit mig tid att läsa henne tidigare fastän min fru sett till att såväl Isprinsessan som Predikanten och Stenhuggaren står i bokhyllan.

Isprinsessan är Läckbergs debutroman och man får snabbt lära känna byn Fjällbacka (där Läckberg själv är uppväxt) och huvudpersonerna Erica Falck och Patrik Hedström. Jag gillar hennes sätt att låta oss lära känna huvudpersonerna. De blir snabbt vänner som man bryr sig om, med goda och ibland mindre goda sidor. Storyn är lite väl kriminalromansforcerad, polischefen är lite väl korkad och polisarbetet går lite väl trögt trots att Patrik framställs som den stora hjärnan, men ändå blir boken mycket läsvärd genom Läckbergs enkla men gripande språk.

Har du varit lika trög som jag, och inte läst något av Camilla Läckberg ännu, så kan jag verkligen rekommendera 320 sidor spänning i Isprinsessan!

Camilla Läckberg är inte bara en bra författare utan även bloggare under namnet Deckarmamma.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.