Härligt att vara föräldraledig

Igår skrev jag “svårt att vara föräldraledig”. Efter dagens VM-spänning hemma i soffan med en liten Sara på magen så känns det lite bättre…:-)

Även om jag under dagen motvilligt sagt “jag är föräldraledig, vänd dig till…” till TT, Ekot och en frilansare så är bara att medge att föräldraledighet under VM-månaden februari är perfekt. Visst kunde man varit utan Björn Ferrys sista skjutserie i VM-skidskyttet, men som sportälskare av nästan fanatiska mått så är det bara hur härligt som helst att få njuta av Anja Pärsons grymt imponerande Super-G-åk.

Begreppet “bäst när det gäller” är det minsta man kan säga om Anja, tyvärr symboliserade Björn Ferry det omvända.

När det gäller dagens övriga nyheter så tycker jag att det skulle vara alldeles utmärkt om IAEA gjorde en kontroll/utvärdering av Forsmark.

Den nya lagen om tidsbestämning av livstidsstraff användes för första gången idag. Örebro TR avslog en begäran om tidsbestämning. När vi tog ifrån regeringen ansvaret för att tidsbestämma livstidsstraff förra året så var alla överens förutom moderaterna. “Enligt vår mening innebär regeringens förslag att livstidsstraffet i praktiken skulle komma att avskaffas.” Citat från moderaternas reservation av bl.a. Beatrice Ask.

Till slut tycker jag att det är beklagligt att Mijalo Mijalovic inte kan överföras till Serbien, men det tycks vara ett helt riktigt beslut av Kriminalvården. Jag tycker alltid att det är bra om den som ska avtjäna ett straff gör det i sitt hemland. Visst kan det diskuteras om Sverige eller Serbien är Mijalovics hemland, men tycker han själv att det är Serbien kan jag eller Kriminalvården inte göra någon annan bedömning. Men överföring kan inte ske om vi inte vet hur straffet kommer att avtjänas i det andra landet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Härligt att vara föräldraledig

 1. Mange says:

  Ah, vad avis jag blir…har såklart missat allt i de tvenne VM som går av stapeln nu…Kommer med glädje ihåg hur mysigt det var när man hade lyckats “pricka in” sina första pappadagar med Aten-OS. Nu kom ju i och för sig Fabian 18 dagar för sent, men man får väl tolka det som att han ville att vi skulle inleda vårt livslånga förhållande framför TV:n, tittandes på allehanda idrottsgrenar man aldrig annars ser…

  Johan, passa på och njut av att du slipper ta ställning offentligt…det får du ju göra i massor snart igen. Och sen slipper du ju mina näsvisa blogginlägg…bara en sån sak, he hehe…Gonatt

 2. site admin says:

  Jag tar gärna dina kommentarer!

 3. 1ll3xc says:

  Gratulerar till pappaledigheten. Det är en fin tid så ta till vara på den!

Leave a Reply

Your email address will not be published.