Oväntad landshövding i Skåne

Idag har regeringen utsett den f.d. Saf-chefen Göran Tunhammar till ny landshövding i Skåne. Ett minst sagt oväntat val. Jag har inget emot Tunhammar men jag kan tänka mig att en del andra på vänsterkanten hemma i Skåne har det.

Frågan man måste ställa sig är varför regeringen valde just Göran Tunhammar. Den ständiga kritiken mot att socialdemoraterna tillsätter mest socialdemokrater som landshövdingar, generaldirektörer och ambassadörer har säkert spelat in. Genom att tillsätta en f.d. Saf-chef motverkar man definitivt den diskussionen och det är nog inget högt odds på att regeringen kommer att använda Tunhammar som motargumentation om diskussionen kommer upp i valrörelsen.

Den första slutsatsen är hur som helst att rekryteringen av alla politisk tillsatta poster måste bli betydligt öppnare. Den andra slutsatsen är att landshövdingämbetet bör avskaffas. Att regeringen ska sitta och utse vem vi i Skåne ska ha som chef för länsstyrelsen är i grunden fel. Många av länsstyrelsens uppgifter kan föras över till den regionala folkvalda nivån (Region Skåne – det är de som är politiskt tillsatta och möjliga för medborgarna att avsätta vid nästa val) och de delar som kanske behöver finnas kvar på länsstyrelsenivån kan givetvis också styras regionalt och inte av regeringen.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Oväntad landshövding i Skåne

 1. Niklas says:

  Linander, jag förstår att ni inte vill gå ut officiellt med att ett samarbete med (s) är tänkbart. Hur som helst, jag hoppas att det är det. Jag är allt igenom borgerlig, men när det står mellan s + mp och s + c så är det senare valet klart att föredra.

  Låt oss inte uppleva en mandatperiod igen med de ansvarslösa miljömullorna som nu vill ha 35 timmarsvecka och snart även medborgarlön, för att inte glömma vansinnet 3 800 000 000 kr för ett 7 månaders försök. Ansvarsfullt?

  Att mp skulle vara i mitten är rena rama hyckleriet, de är klart vänster om (s) och kanske tom vänster om (v). Vänligen ha ett samarbete med (s) i åtanke när valet är avslutat.

 2. site admin says:

  Instämmer i miljöpartisternas fullkomligt ansvarslösa vallöften. När en journalist, tror det var Rapport, försökte fråga Maria Wetterstrand hur mycket deras förslag kostar så hade hon noll koll. Trovärdigt…

  Däremot är inte ett s-samarbete något som jag överhuvudtaget vill tänka på. Vi jobbar för en borgerlig regering. Göran Persson har gjort sitt.

 3. Niklas says:

  Göran Persson är tyvärr en hycklare man inte kan tro är sann. Ingvar Karlsson och Olof Palme var hjältar jämför med denne girige godsägar-buffel som inte bara anklagar Bo Ludgren i valrörelsen 2002 för att köpa en 3-miljoners villa i Danderyd, något som ingen arbetare skulle ha råd med, utan i stället kastar sten i glashus och själv bygger en 20-taggare i form av herrgård/gods i bästa borgerlig stil. Dessutom sviker han sina kommunalarbetare och metallarbetare gång på gång med höjd fordonsskatt, höjd bensinskatt, trängselskatt etc.

  Fy fan vilken hycklare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.