Dags för ny partiledare

Just nu är jag i Manila på Filippinerna på Liberal Internationals kongress. Känns väldigt konstigt att sitta på ett telefonmöte här och höra att Maud Olofsson inte ställer upp för omval vid vår stämma i Åre i september. Maud har gjort ett fantastiskt jobb i över tio år men det förvånar mig inte egentligen att hon nu väljer att avgå. Jag var ganska övertygad om att hon inte tänkte sitta kvar över 2014 års val och då vet hon bäst av alla att en ny partiledare behöver en tid på sig för att bli känd innan det är dags för nästa val.

Det känns bra att vi har så många bra personer som kan ta över. Jag vet ännu inte vem som kandiderar så jag tänker inte nämna någon här, men jag skulle inte bli överraskad om det blir ännu en kvinnlig partiledare.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

11 Responses to Dags för ny partiledare

 1. z999 says:

  Eftersom jag inte gillat Mauds personlighet (hon är säkert en bra människa ändå) så tjänar centern på det sett med mina ögon. Men centern måste förståss ha en större bas än en enda väljare. Är det helt uteslutet att du tar över själv? Kunde vara omväxlande med en partiledare som har din ärlighet, tydligt demokratiska ideal och respekt för människor med olika åsikter. Men det kanske inte räknas som främsta egenskaper för en bra partiledare? Hur det är med Jimmie Åkesson vet jag faktiskt inte eftersom han aldrig sätts på prov angående såna egenskaper.

 2. Don Joan says:

  Kandiderar inte du själv? Hade varit ett steg i rätt riktning om du tog över efter Maud.

 3. z999 says:

  Johan for president!

 4. Nan says:

  Om man tittar i högerspalten här finns det två kvinnliga kandidater som är väl synliga här, båda som jag gärna skulle se som nästa (c)-ledare. Och båda är utmärkta exempel på kvinnor som absolut inte behöver kvotering för att överglänsa sina manliga kollegor. Vad jag inte vet är vem som har mest skinn på näsan och utslätas minst av andra partier i riksdagen som inte vill släppa fram liberala tankar.

 5. frekar06 says:

  Funderar i samma termer som Don. Annars tycker jag att Lena Ek borde vara en självklar kandidat till posten som partiledare.Hon är orädd och tar gärna konflikter om det behövs för att få igenom sin politik. Annie Johansson har dessvärre för mig förbrukat sitt förtroende i samband med FRA-lagen.

  Andreas Carlgren är knappast särskilt trovärdig längre efter att ha bidragit till en kaosartad situation kring licensjakt på varg, vilken kommissionen nu med stor sannolikhet om ca en till två månader kommer dra till domstol då regeringen inte kan förklara sig (licensjakt på varg är helt oförenligt med art- och habitat direktivet). Han har dessutom förespråkat valjakt, vilket är helt oförsvarbart. Röd listade arter som varg och val ska inte jagas överhuvudtaget.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-oppnar-for-valfangst

  En outsider i sammanhanget är Eskil Erlandsson som säkerligen skulle bli en bra partiledare.

 6. z999 says:

  Jag kommer att minnas Maud Olofsson för hennes utspel om att göra om Sverige till ett nybyggarland för invandrare.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13056756.ab

  2006 var vallöftet att tredubbla invandringen.

 7. Ni kan vara alldeles säkra på att jag inte är aktuell. Jag tar gärna en roll i partistyrelsen och partiledningen, men att bli partiordförande är en helt annan sak. Men stort tack för ert stöd!

 8. frekar06 says:

  Då får jag nog säga att Lena Ek är den som jag definitivt vill se på partiledarposten. Hon är mycket skicklig som politiker och hon är inte konflikträdd. En sådan partiledare behövs verkligen i svensk politik. Dessvärre tror jag att hon är lite för orädd att ta konflikter för att kunna sitta som partiledare tyvärr. Men jag hoppas att denne tar över i alla fall!

 9. z999 says:

  Frekar06, har du några åsikter om bilderberggruppen?
  http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1529
  Sorry att jag inte kunde länka annan media men ingen annan media skriver om bilderberg-mötet. Även svenska politiker har deltagit tidigare, både Mona Sahlin och Reinfeldt.

 10. frekar06 says:

  Z999.

  Jag har läst en del om Bilderberggruppen. Det talas alldeles för lite om denna grupp och ingen i medieväsendet skriver öppet om gruppen dessvärre. Bilderberggruppen måste utsättas för kritisk granskning. Sån tur var har vi nu Internet som gör att vi alla kan granska denna organisation som håller möten lite då och då. Så de lär knappast kunna hållas hemliga särskilt länge till.

 11. z999 says:

  Ungefär som jag tycker Frekar06. Och återigen är det internet som skapar öppenheten. Däremot är det ett kraftigt underbetyg till media i Sverige att jag läser artikeln i nationell idag och inte i någon annan media. Jag är medveten om att de har en agenda/syfte med att skriva just den artikeln men det försvarar inte övrig media på något sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.