Ingen anmälningsplikt utan utredning

Nog borde det vara en självklarhet! En lag som faktiskt inskränker grundläggande fri- och rättigheter måste självklart utredas ordentligt innan den genomförs. Jag hoppas verkligen att de flesta förstår det (även om socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister tydligen inte gör det) när de har hört om nyheten att vi inte vill ha något “snabbt införande av anmälningsplikt för fotbollshuliganer“.

Det blev ett konstigt möte idag med justitieutskottet. Socialdemokraterna var i förväg helt säkra på att få med sig Sd, men på mötet delades det ut ett eget Sd-förslag (som var mycket rimligare än S-förslaget!). När vi voterade blev det 8-8 och Sd valde att lägga ner sin röst i den avgörande voteringen. Det betyder att det blev ett utskottsinitiativ med ordförandes utslagsröst, men att det kommer att falla i kammaren.

This entry was posted in General, Sport. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ingen anmälningsplikt utan utredning

 1. z999 says:

  Preliminärt så tycker jag att SD kunde ha backat upp den borgerliga sidan i det fallet.

 2. z999 says:

  Debatt mellan juholt och reinfelt?
  http://www.dn.se/nyheter/politik/reinfeldt-och-juholt-laxade-upp-varandra

  Maken till skitdebatt får man verkligen leta efter. Efter ett oändligt rabblande av “fakta” i anförandena så kom en retorik som var extremt pinsam. Jag anser att det inte skulle ha sänts i TV utan dom kunde ha tagit det privat.

  Kul att räntorna(?) blivit lägre i Sverige än Tyskland under den “borgerliga” regimtiden. En annan sak är att jordens avstånd till solen minskat med nära två meter. TVÅ meter!!!!!!!!!!!!!!! Det du, Juholt!!!

  Skickligt av reinfelt att kunna tolka in något öht i det juholt sa.
  “Fredrik Reinfeldts svar pekade på Juholts goda, men orealistiska, vilja.

  – Du åker runt i landet och lovar allt till alla, men du har inte visat hur det ska ske. Du har bara en god vilja. Det räcker inte, Håkan Juholt. Man måste kunna svara på hur man ska kunna genomföra det, sade Reinfeldt.”

  Reinfelt missbedömer juholts väljare, för dom så räcker precis ovanstående. Även om jag inte håller med reinfelt, juholt har inte sagt något som kan tolkas som något konkret alls. Det påminner mer om när Peter Sellers i filmen “Välkommen ut mr Chance” pratar i inbillade metaforer.

 3. z999 says:

  Jag rekommenderar läsning på respektive partis hemsida istället för senaste debatten mellan reinfeldt och juholt. Klart mer givande och visar tydligare var dom tycker olika istället för att lyssna på en massa strunt om huruvida ett beslut är folkligt förankrat när det gäller höjda löner för lärare eller inte och desperat brännvinsadvokatyr för att försöka bevisa att reinfeldt skulle vara emot höjda löner för lärare.

 4. frekar06 says:

  S-Förslaget om anmälningsplikt som fick majoritet i utskottet kommer att gå igenom i kammaren då Sverigedemokraterna nu ändrat uppfattning.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2476886/sd-byter-sida-om-anmalningsplikt

Leave a Reply

Your email address will not be published.