Vem har de i åtanke?

Jag läste först en notis på aftonbladet.se om kriterier för ny S-ledare. Där läste jag att “Socialdemokraternas nya partiledare måste kunna samla hela partiet, vara tydligt förankrad i partiets värderingar och kunna bygga ett starkt lag.” Vidare att den “nye partiordföranden måste också i tillräcklig omfattning ha prövats i sitt ledarskap inom partiet”.

Min första tanke var att nu tänker de övertala Göran Persson till en comeback…

Gick sedan in på Socialdemokraternas hemsida och läste vidare och där fanns några ännu intressantare “krav”: “Det är inte nödvändigt att partiordförande sitter i riksdagen under nuvarande mandatperiod.”

Banne mig, det blir Göran Persson!

Men sedan stod det en mening till: “Vi behöver en partiordförande som kan bli Sveriges nästa statsminister och som också ska kunna leda partiet i flera kommande val.”

De kan knappast tänka sig att gamle GP ska hänga med i “flera kommande val”. Så där föll mitt riktiga outsider-tips….

Men vem har de då i åtanke? Är Thomas Bodström på väg tillbaka till Sverige…?

Annars blir det väl kompromissernas kompromiss, mannen som ingen är emot, Sven-Erik Österberg.

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Vem har de i åtanke?

 1. z999 says:

  “Banne mig, det blir Göran Persson!”

  🙂
  Men blir det inte Veronica Palm eller vad hon hette? Själv skulle jag helst se Björn Söder som partiledare, fast i SD alltså.

 2. Jakob says:

  Hade det stått något om att vederbörande ska kunna sprida dynga, så hade ännu mera talat för GP. Nu är det mer osäkert.

 3. z999, du menar Björn Söder som blev av med körkortet när han nästan körde dubbelt så fort som tillåtet utanför en skola? Hörde av en kille att Söder hittat på sin ursäkt, att där tidigare hade varit 50 km/h men precis blivit sänkt hastighet till 30 km/h. Givetvis ska man titta på skyltarna och det är en ovanligt dålig ursäkt, men dessutom påstås det att Söder hittat på, att det inte alls precis blivit sänkt hastighet. Någon som vet precis var han blev tagen av polisen? Då skulle det gå att kolla upp påståendet.

 4. Anders says:

  Kolla på Flashback om det är skvaller du vill hitta, men har ni inget bättre för er i riksdagen?

 5. z999 says:

  @Johan Linander:
  “z999, du menar Björn Söder som blev av med körkortet när han nästan körde dubbelt så fort som tillåtet utanför en skola?”

  Ja, just han. “Nästan dubbelt så fort”? 🙂
  Ja, så kan man ju definiera det om man vill svärta ner honom. 50km i timmen handlade det om. Eller körde han i 60 i tron att det var 50?

  “Hörde av en kille att Söder hittat på sin ursäkt, att där tidigare hade varit 50 km/h men precis blivit sänkt hastighet till 30 km/h.”

  Kanske det. Jag har kört med samma sak en gång. Den verkliga orsaken var att skolan var tom och jag tyckte att det var så kort sträcka, men jag tyckte det förstnämnda lät bättre.

 6. Förlåt Anders, en riksdagsledamot ska givetvis inte få skriva om någonting annat än politiska frågor…. Dessutom kan man väl påpeka att vem som blir Socialdemokraternas nya partiordförande är oerhört viktigt även för oss andra partier.

  z999, vet inte exakt, tror det var 56 eller 58. Men med den marginal som dras av så var han säkert uppe i minst 60. Kul att du erkänner att du själv kört med samma sak, men nog är det allvarligt om en riksdagsledamot och tillika partisekreterare ljuger för att ursäkta sitt brott!

 7. frekar06 says:

  Det är precis som du säger Johan. Det är allvarligt att en riksdagsledamot ljuger för att komma undan sitt brott. Det ska bli intressant att följa vem som blir partiledare i Socialdemokraterna. Lena Sommerstad som har dykt upp som namn i sammanhanget är en outsider tror jag som mycket väl kan ta sig hela vägen till partiledarposten.

  Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det är politiken som i slutändan kommer att avgöra valet 2014. Om man fortsätter med samma politik, som väljarna anser är omodern, så kommer man inte vinna valet 2014.

  Frekar06

Leave a Reply

Your email address will not be published.