Rödgröna kollegor fäller Bodström

Det har funnits perioder då jag har hört socialdemokrater beklaga sig över Thomas Bodströms dubbla uppdrag. Många har kämpat i riksdagen i mandatperiod efter mandatperiod utan att ta sig upp i hierarkin medan Bodström har fått göra som han vill, med stöd av Mona Sahlin.

Trots att socialdemokrater ibland muttrat, även till oss i alliansen, så har det varit ovanligt med kritik från Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Jag kan inte påminna mig några negativa uttalandet om Bodström från deras ledamöter i justitieutskottet. Nu tycks det dock vara annorlunda.

I Aftonbladet säger vänsterpartiets gruppledare Hans Linde: “Man kan inte ta bondpermis från riksdagen” och fortsätter med att han ser “väldigt stora problem” med Thomas Bodströms begäran om ledighet, “den brister på flera punkter. Att godkänna den skulle innebära en helt ny praxis.”

Även Miljöpartiets gruppledare Mikaela Valtersson uttalar sig negativt om att bevilja Bodström ledighet: “Man kan tycka att det är ömmande. Men ändrar vi principen öppnar det för alla möjliga ledigheter i riksdagen, vilket inte vore så bra. Riksdagen skulle inte fungera.” Miljöpartiets andra gruppledare, Mehmet Kaplan, som tidigare har suttit i justitieutskottet med Bodström säger till Expressen: “Sossarnas Golden Boy ska inte ha några särskilda favörer”.

Det måste ändå sägas vara förvånande att de rödgröna kollegorna uttalar sig så definitivt mot Bodströms ledighetsansöka medan de borgerliga gruppledarna är återhållsamma.

Men oavsett om Bodström nu lämnar riksdagen så är jag övertygad om att han kommer tillbaka till politiken. Eller som jag sa till Expressen häromdagen: “Han kommer tillbaka. Han är som en katt med nio liv”.

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Rödgröna kollegor fäller Bodström

 1. frekar06 says:

  Det Bodström och för övrigt resten av partiledningen i Socialdemokraterna som kände till Bodströms så kallade lilla ledighet och resa till USA är faktiskt skandalöst. Svenska folket har röstat in Bodström i riksdagen och då ska man faktiskt vara där också. Att vara föräldraledig kan jag acceptera (samma regler ska gälla för politiker som för andra), men det är inte det är frågan om här. Bodström har tagit semester utan att få någon ledighet beviljad. Det är en väldig skillnad mellan det Bodström nu gjort och att vara föräldraledig som han själv försöker hävda att han skulle vara.

  Att den Socialdemokratiska partiledningen med Mona Sahlin i spetsen nu närmast verkar vara tagna på sängen kring att Bodström inte fick ledigt framstår inte bara som märkligt utan direkt oseriöst. Om en anställd skulle göra som Bodström nu gjort i ett företag så skulle denne blivit avskedad. /Frekar06

 2. frekar06 says:

  Det ska stå: Det Bodström och för övrigt resten av partiledningen i Socialdemokraterna som kände till Bodströms så kallade lilla ledighet och resa till USA gör nu är faktiskt skandalöst.

  /Frekar06

 3. Uffe says:

  Undrar om inte jag skall dra iväg på en liten resa med familjen imorgon. För om en riksdagsman kan göra det, och inte bli petad för det, så kan ju inte min arbetsgivare peta mig, eller hur?

  Det är ju trots allt riksdagen som bestämmer hur saker och ting skall skötas i landet, och i detta fall så visar riksdagen i handling (istället för det vanligare i ord) hur man hanterar ledighet: man drar iväg på resan och ansöker om semester medan man är borta!

  Personligen tycker jag att det är skandalöst dåligt av TB: han kan knappast ha missat att han ställde upp i riksdagsvalet, och knappast heller ha missat att familjen (med eller utan honom) skulle flytta till USA. Jag tycker han skulle, i god tid före valet, bestämt sig för antingen ena eller andra. De två går inte att kombinera tycker jag.

 4. Uffe, jag förstår hur du tänker, men nu fick ju inte Bodström ledigt. När man funderar på “avskedande” så ska det vara stor skillnad mellan ett jobb och ett riksdagsmandat. Tänk om talmannen skulle kunna bestämma vilka ledamöter som skulle “avskedas”, ingen höjdare.

  Det är enbart om en ledamot har begått brott som domstol kan döma till avskiljande från riksdagsuppdraget. Om jag minns rätt har det hänt två gånger, Stig Bertilsson och Jerry Martinger.

 5. frekar06 says:

  Lite off topic, men det här är rätt häpnadsväckande. Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna har i Värnamo kommun långtgående planer på att inleda ett valtekniskt samarbete. Vänsterns partisekreterare är rasande och tar starkt avstånd från samarbetet. Undrar vad ledningarna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet tycker om att man på lokal nivå ska samarbeta med vad Lars Ohly har kallat för rena rasister.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/v-och-mp-samarbetar-med-sd_5506365.svd

  /Frekar06

 6. frekar06 says:

  Jag sökte lite på Google och det verkar som om du har rätt Johan kring att det är dessa två ledamöter som har blivit skilda från sina riksdagsplatser av domstol. Stig Bertilsson blev avsatt efter att ha fällts för grovt bedrägeri och Jerry Martinger blev fälld av Svea Hovrätt för bland annat sexuellt ofredande, misshandel och övergrepp i rättssak.

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article77829.ece

  /Frekar06

Leave a Reply

Your email address will not be published.