Mot Vilnius

Imorgon åker jag till Vilnius för att hålla i en konferens för unga politiker från Norden, Baltikum och Vitryssland. Det är Nordiska rådet som anordnar och yngre (vi är inte alla så unga längre egentligen, men inom politiken kan man tyvärr vara relativt ung länge…) politiker från nio länder kommer att deltaga. Från Vitryssland kommer både representanter från regeringspartiet och från oppositionen (som inte finns med i parlamentet).

Jag kommer att hålla ett inledningsanförande och redan då poängtera vikten av yttrandefrihet, pressfrihet, fria val osv. Temat för konferensen är “Youth Empowerment and Young People´s Participation in Society”.

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Mot Vilnius

 1. z999 says:

  “vi är inte alla så unga längre egentligen, men inom politiken kan man tyvärr vara relativt ung länge…”

  🙂
  Jo, det är ju så.
  Min första tanke är de två nationalisterna som blev knivskurna när de delade ut flygblad (om en demonstration mot våld i samhället). Fast ni har väl kanske inte utrymme för att ta upp det politiska våldet mellan folk i “ytterlighets”-partierna. Hoppas att du säger något vettigt och tänker lite på att du representerar hela landet när du åker dit.

 2. z999 says:

  Erik Almqvist, SDU, blev jagad med kniv för ett tag sedan
  http://www.skanskan.se/article/20100316/MALMO/100319742/1057/*/knivattack-mot-ung-sverigedemokrat

  Det kunde ju vara passande att ta upp om man pratar om yttrandefrihet och ungdomsförbund.

 3. Det finns idioter som inte tror på yttrandefriheten och även Centerpartiet är drabbat.

  I Vilnius sa jag bland annat om nazister och rasister: “Jag hatar vad de står för men jag älskar deras rätt att uttrycka det.”

 4. z999 says:

  @Linander:
  “Det finns idioter som inte tror på yttrandefriheten och även Centerpartiet är drabbat.”

  Människor som gör på det där sättet har ingen känsla för om deras offer överlever eller inte. Vad jag reagerar mest på är hur en sådan händelse kan passera så pass obemärkt. Det var ju inte heller första gången som centern blev utsatt för attentat.

  “I Vilnius sa jag bland annat om nazister och rasister: “Jag hatar vad de står för men jag älskar deras rätt att uttrycka det.””

  Du lever ju dessutom upp till det kunde du ha tillagt. Felet med demokrati är att det har så svårt att överleva i sig själv, det är ett bräckligt system som måste försvaras.

Leave a Reply

Your email address will not be published.