Centerpartiet är positivt till en ny vapenamnesti

Johan Linander (C) kommenterar förslag om vapenamnesti:
”Centerpartiet är positivt till en ny vapenamnesti”

Malmöpolisen har uttryckt önskemål om en ny vapenamnesti för att kunna minska antalet skjutvapen i omlopp bland kriminella.

– Den senaste vapenamnestin vi hade var i mars-maj 2007. Det var den andra vapenamnestin i Sverige, den första var 1993. Vid båda tillfällena har resultatet varit positivt och tusentals vapen har lämnats in och förstörts, säger Johan Linander som är Centerpartiets rättspolitiska talesperson.

– Centerpartiet ser fördelar med en ny vapenamnesti och ställer oss bakom Malmöpolisens förslag, avslutar Johan Linander.

This entry was posted in Pressmeddelanden and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Centerpartiet är positivt till en ny vapenamnesti

 1. z999 says:

  Bra förslag. Jag utnyttjade den förra när det var aktuellt i Stockholm.

 2. frekar06 says:

  Jag är också positivt inställd till det här förslaget, då jag tror att det faktiskt kan innebära att en hel del vapen försvinner ute i samhället. Jag vill samtidigt passa på och tipsa om Gomorron Sveriges telefonväkteri med Mona Sahlin idag. Hon blev tydligen utskälld efter noter av tittare. En tittare sade enligt Aftonbladet som gjorde mig uppmärksam på detta: “Du förstår ju inte hur det här fungerar”. Det som rörde upp känslorna var tydligen den rätt till heltid som de Röd-Gröna vill införa. /Frekar06

 3. frekar06 says:

  Glömde, som vanligt, att hänvisa till artikeln. Så den kommer här:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7107640.ab

 4. z999 says:

  @Frekar06:
  Ja, det var ganska upprörande. Däremot så anser jag att facket kan kämpa för att medlemmar som vill ha heltid ska få det. I ett idealt samhälle så avgörs allt sånt här mellan facket och arbetsgivaren.

 5. frekar06 says:

  Håller med Z999. Politiker ska precis som du är inne på inte lägga sig i sådana här frågor om det inte är ett akut krisläge på arbetsmarknaden. Det är precis som du skriver arbetsgivaren och facket som ska göra upp om detta. MVH /Frekar06

 6. Pingback: Vapenamnesti » Linander tycker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.