1222 över havet – Anne Holt

Jag har visserligen läst alldeles för lite de senaste månaderna, men så dåligt är det inte som det ser ut här på bloggen. Har glömt bort att recensera de senaste två som jag har läst ut.

Anne Holt är en favoritförfattarinna och när jag tittar i bokhyllan så ser jag att det här är den nionde boken som jag har läst av henne och det är en av de allra bästa. En riktigt klassisk kriminalgåta, någon mördas och “rummet” är stängt så mördaren måste vara någon av de som är närvarande och ingen kan ta sig därifrån. Precis som Stieg Larssons “Män som hatar kvinnor”.

Finse är en liten ort mellan Oslo och Bergen som finns på riktigt, 1222 meter över havet och vintertid går det nästan bara att ta sig dit med tåg. När tåget spårar ur och alla evakueras till hotellet i Finse så börjar problemen. Anne Holts gamla kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen är numera rullstolsbunden och vill inte alls vara “kriminalare” igen. Men när mördaren finns mitt ibland dem så går hennes polishjärna igång.

Det här är 288 sidor intensiv spänning och det är oerhört svårt att lägga ifrån sig boken. Definitivt läsvärd.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.