Nystartszoner

Johan Linander, distriktsordförande för Centerpartiet i Skåne:

”Centerpartiet vill starta nystartszoner i Skåne!”

Med inspiration från franska satsningar på särskilt utsatta områden, Zones Franches Urbaines, så föreslår Centerpartiet att vi även i Sverige ska starta nystartszoner. Kortfattat kan nystartszoner beskrivas som en kombination av riktade skattelättnader i form av sänkta arbetsgivaravgifter, ökad kvalitet och ledarskap i skolan med bl.a. ökat antal praktikplatser samt bättre myndighetssamverkan för fler jobb och företag.

– Glädjande nog är ett av de två områden som särskilt pekas ut i Skåne, nämligen Västra Skrävlinge i Rosengård, Malmö. Det är förskräckligt att situationen är som den är, enbart var sjätte invånare har ett arbete och mer än hälften av invånarna har socialbidrag, men det är positivt att Centerpartiets arbetsgrupp ”Jobb & Företagande” vill skapa bättre möjligheter för just detta område, menar Johan Linander.

– Reaktionen som vi har fått är att det skulle vara orättvist att vissa områden i Sverige skulle få bättre förutsättningar än andra, men det är ett argument som utgår från okunskap om hur illa ställt det faktiskt är med utanförskapet i delar av vårt land. Situationen är helt enkelt så allvarlig att extraordinära insatser måste till. Om vi inte lyckas minska utanförskapet i dessa områden så kommer betydligt mycket högre kostnader att genereras genom arbetslöshet, bidragsberoende och kriminalitet. Från Centerpartiet i Skåne är vi därför positiva till att vidtaga långtgående åtgärder för att minska utanförskapet i dessa utsatta områden, avslutar Johan Linander.

This entry was posted in Pressmeddelanden. Bookmark the permalink.

6 Responses to Nystartszoner

 1. Bane says:

  Vidrigt förslag som uppmuntrar brottslighet. Fan ta er alla djävla PK-politiker!!!

 2. z999 says:

  På lång sikt kanske det är ett bra förslag. Har du någon kommentar till det mer akuta förslaget att införa utegångsförbud i Rosengård som ett led i kriget mot mångkulturen?
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2820421.svd

  Det är moderaterna och Sd som har gått ihop med förslaget.

 3. z999 says:

  “Situationen är helt enkelt så allvarlig att extraordinära insatser måste till. Om vi inte lyckas minska utanförskapet i dessa områden så kommer betydligt mycket högre kostnader att genereras genom arbetslöshet, bidragsberoende och kriminalitet.”

  Situationen är ju skapad av de sju riksdagspartierna och kommer att fortsätta att rulla på till det värre. En gång i tiden så byggde arbetarklassen upp ABF därför att de insåg att utbildning var viktigt för att höja sig i samhället. Idag finns det pajaser som på allvar tror att det går att lösa “utanförskapet” med krav(?) från politikerna såsom krav på att lära sig svenska.

 4. Bane, är det brottsligt att vara arbetslös eller socialbidragsberoende? Förklara vad du menar och kom med egna förslag för att lösa utanförskapet.

  z999, jag tror inte på utegångsförbud eftersom jag inte tror på kollektiv bestraffning.

 5. z999 says:

  Linander:
  “z999, jag tror inte på utegångsförbud eftersom jag inte tror på kollektiv bestraffning.”

  Det går ju emot västerländsk/svensk rättsuppfattning så inte heller jag tycker att det är det bästa förslaget. Men vad göra? Det sämsta måste ju vara att inte göra nånting.

Leave a Reply

Your email address will not be published.