Ett fruset liv – Karin Wahlberg

Vad jag kan komma ihåg är det här den första bok som jag läst av Karin Wahlberg. Hon är något så ovanligt som gynekolog och deckarförfattarinna. Även om hon bor i Lund och fortfarande jobbar deltid på Kvinnokliniken på Universitetssjukhuset i Lund så utspelas hennes romaner i Oskarshamn. Lite synd, det hade varit roligare om det varit Lund. Sjukhusmiljön är också viktig i hennes böcker eftersom huvudpersonen kriminalkommissarie Claes Claesson är sambo med kirurgen Veronika Lundborg.

Romanen är spännande som en deckare ska vara, men ska jag vara lite kritisk så är handlingen tunn. Det är inte en speciellt komplicerad mordhistoria, men den dras ändå ut på 385 sidor. Bakgrunden är en ung tjej som blivit mördad men ingen tycks ha saknat henne. Det finns misstänkta personer, men tidigt förstår man att det måste vara någon annan. Lite tråkigt att en mordutredning i verkligheten skulle ha löst fallet på ett mycket effektivare sätt. Men eftersom det redan ligger ytterligare en Karin Wahlberg-roman i bokhyllan, Flickan med majblommorna, så kommer jag definitivt att läsa mer av henne. Men just nu har jag börjat läsa Thomas Bodströms Rymmaren!

Till Karin Wahlbergs fördel ska nämnas att hon har en alldeles utmärkt hemsida som verkligen är värd ett besök.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.