Allsvenskan mot division fem

Har hunnit med en del av budgetdebatten innan jag ska ta mig ut till Arlanda och kan inte låta bli att skriva en liten kommentar. En jämförelse mellan de olika partiernas deltagare är som att jämföra Allsvenskan med division fem. Anders Borg är oerhört duktig, han är Allsvenskan, medan de andra, Thomas Östros (s), Ulla Andersson (v), Mikaela Valtersson (mp), Roger Tiefensee (c), Johan Pehrson (fp) och Stefan Attefall (kd), spelar i divison tre, fyra eller fem.

Nu är dock inte politik som en fotbollsmatch och det är inte alltid som den bästa vinner sympatierna. Men jag hoppas såklart att tittarna inser att Thomas Östros som finansminister inte är något imponerande alternativ. Speciellt kul har tyvärr inte debatten varit, men lite kul var det när Anders Borg sa att han saknade Pär Nuder, då log även Thomas Östros lite försiktigt.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Allsvenskan mot division fem

 1. z999 says:

  Ger mig faan på att det spricker med det sista jobbavdraget (3dje) och sen en massa bortförklaringar om finanskrisen i USA. Den där sänkningen av akassan kunde dom ha struntat i för min del. Jag tänker inte vara arbetslös i alla fall och har inget behov av att betala alls till akassan för egen del.

 2. Ola says:

  Hur skulle Borg kunna vinna sympatier av den breda massan med sin Högerpolitik. Över 1000 kronor i månaden åt dom rika och 65 kr åt dom gamla..
  Och sedan vägra diskutera den budget han lagt fram och istället skälla på S-budget som dom inte ens lagt fram.

 3. z999 says:

  Ola:
  “Hur skulle Borg kunna vinna sympatier av den breda massan med sin Högerpolitik.”

  Han bedriver ingen högerpolitik. Så länge alla inte betalar samma procentuellt från sina inkomster så förvaltar Borg en gammal socialistisk idetradition bara.

  “Över 1000 kronor i månaden åt dom rika och 65 kr åt dom gamla..”

  Pengarna delas inte ut av Borg, det handlar om hur mucket staten ska ha rätt att ta av deras inkomster. Och den rika betalar fortfarande mer både procnetuellt och i kronor. Men du har rätt att det är fruktansvärt fel att inte betala ut mer till pensionärer.

  “Och sedan vägra diskutera den budget han lagt fram och istället skälla på S-budget som dom inte ens lagt fram.”

  Jag tycker att det är rätt skönt att slippa den meningslösa diskussionen, den kan dom ta privat någonstans i såna fall. Och vad har vänstern att komma med då? 75 spänn istället för 65? Jag antar att du tillhör dom som på allvar tror att det blir någon skillnad för de lägre socialgrupperna om sossarna skulle sitta vid makten?

 4. site admin says:

  Ola, i tva ar har sossarna inte gjort annat an att vara arga pa den forda borgerliga politiken. Inget har gjorts for att marknadsfora den egna politiken. Och det har uppenbarligen varit en bra taktik om man tittar pa opinionsundersokningarna. Men det haller inte nar det blir valtider, och det tror jag att sossestrategerna vet om.

  Nu forsoker vi lyfta upp skillnaderna mellan vara forslag och oppositionens, ar det fel? Ar det inte hogst rimligt att valjarna ska fa kunskap om bade vad vi gor och vad som skulle ha varit alternativet? For alternativet kan aldrig vara det som sossarna forsoker framstalla, mer till pensionarerna, mer till infrastrukturen, mer till psykiatrin, mer till allt. Det fungerar inte sa. Mona Sahlin har inte en sedelpress i kallaren.

  Nar det galler vad pensionarerna och 2009 ars budget sa stammer det att de pensionarer som redan har hog pension bara far en lag skattesankning, detta for att vi hellre satsar pa de med lag pension. Ett pensionarspar med laga pensioner kommer att fa ca 13 000 kr mer 2009 an 2008, tack vare skattesankning och basbeloppshojning.

 5. Nisse Nilsson says:

  När man höjer skatter så är det rättvist om skatten höjs lika många procentenheter för alla men när man sänker skatten är det rättvist om man sänker den med lika många kronor för alla…

  Därmed inte sagt att jag är imponerad av Alliansens skattepolitik. De tekniska lösningarna som man valt på Finansen har komplicerat skattesystemet ytterligare i onödan. Ta bara reavinstbeskattningen av försäljningar av bostäder där valde man den absolut mest komplicerade varianten istället för Skatteverkets föredömligt enkla förslag som hade givit samma skatteinkomster.

  Roger Akelius gamla sanning “I Sverige betalar man inte skatt efter inkomst utan efter kunskap om skattesystemet” är tyvärr aktuellare än någonsin.

 6. z999 says:

  Centerpartiets före detta kassör i Gävle, Patrik Öbrink, har nu arresterats i Filippinerna.

  Patrik Öbrink var kassör för Centerpartiet i Gävle åren 2002-2006 tillika kandidat till landstingsfullmäktige. Den politiska karriären fick dock ett abrupt slut när han ertappades med att förskingra över en kvarts miljon från partiets lokala partikassa. Kort därefter uppdagades det att han även gjort sig skyldig till bedrägeri med falska annonser på auktionshemsidor och lurat till sig närmare 100 000 kr.

  Öbrink har varit häktat i sin frånvaro sedan mars 2007, men har genom att gömma sig i Filippinerna kunnat hålla sig undan lagens långa arm. Men nu har rättvisan kommit ikapp och han har arresterats och tagits i förvar. Troligvis kommer han att bli utlämnad till Sverige.

 7. site admin says:

  Nisse, jag håller i princip med dig. Skattesystemet har blivit förtvivlat komplicerat.

  Skönt att Patrik Öbrink äntligen åkt fast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.