Ännu en Veberödsnyhet

Jag brukar försöka skriva något kort de gånger som min gamla hemby Veberöd hamnar i riksmedia. I morse satt jag och läste Metro på bussen och plötsligt läser jag Veberöd. Och inte var det någon rolig nyhet den här gången heller.

Polisen har hittat en odling med ca 15 000 cannabisplantor mellan Sjöbo och Veberöd. Eftersom jag numera har ett hus just mellan Sjöbo och Veberöd så blev jag något förundrad. Har nu sett på Skånskan.se att det är vid Klostersågen, vilket är runt en halvmil från vårt hus. Skånska Dagladets webbsida skriver också att det är markägaren som odlat plantorna och att han gjort det som foder till vilt. Han verkar vilja jaga högvilt nästa år….

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ännu en Veberödsnyhet

 1. z999 says:

  Tragiskt. Och tragiskt att THC är fettlösligt och inte vattenlösligt (som alkohol), annars skulle cannabis kunna vara en trevlig drog som inte gör folk lika aggressiva som alkoholen. Tur att det upptäcktes i alla fall och i någon mån kanske cannabisproblemen minskar lite i Sverige.

  Jag tycker annars att det är en jättefin växt och att vara hög på cannabis är en skön känsla. Men eftersom det är fettlösligt så ligger effekten kvar för länge, ungefär som om en baksmälla skulle vara i en månad ungefär. Och det är ändå bara den mätbara effekten, skadorna på nervsystemet kommer senare.

  För din del Linander så är väl största problemet att såna där händelser drar till sig brottslighet rent allmänt.

 2. site admin says:

  Vi i Sverige har länge trott att allt knark kommer från andra länder, men så är det såklart inte. Tillverkning av diverse syntetiska droger har förekommit och förekommer säkert och cannabisodlingar avslöjas i parti och minut bara i Skåne. Med bättre kontroll på leveranser från andra länder så anpassar sig den organiserade brottsligheten och väljer istället att tillverka eller odla här.

  Precis som du skriver så är narkotikan inte bara ett problem som drog utan den drar med sig mycket annan brottslighet.

 3. maria larsson says:

  Hej!
  Jaha nu har odlingarna nått Veberöd. Här i Markaryd med omnejd har det oxå odlats hej vilt i flera ödehus. Det verkar vara poppis. Kanske något att ha i växthuset under vintern när tomat och gurkodlandet är slut. Nåja det är egentligen skrämmande att det förekommer så mycket onödigt skit.
  Är du laddad inför Lidingöloppet?
  Leif ska springa så jag kommer att vara där och heja på.

 4. site admin says:

  Hej, visst är jag laddad men träningen har varit kass de senaste veckorna. Mycket förkylningar och magproblem (barnen var dåliga i nästan en vecka). Har fått sitta på en träningscykel och trampat, men det är inte speciellt inspirerande.

  Visste inte att Leif också är långlöpare. Har han gjort Lidingöloppet tidigare?

 5. maria larsson says:

  Hej, Leif har sprungit ett Lidingölopp.Tanken är att jag och min arbetskompis Veronica ska göra 1/2 “klassikern”. Jag hoppar över 15km Lidingölopp i år för jag har precis opererat foten och lär inte spring på ett tag. Jag kommer att hålla utkik i spåret och heja på. Cykla på en träningcykel, usch.
  Du får vitaminbomba dig för att hålla dig frisk. maria

 6. Nisse Nilsson says:

  Hmmm, vi som har varit och tittat på hus i Veberöd, får kanske tänka om där… Nja skämt å sido, är det något område i Veberöd du kan rekommendera/avråda ifrån om man tittar på hus, grannfejder? fukt och mögel?

  mvh

 7. site admin says:

  Självklart rekommenderar jag er att flytta till Veberöd. Det är ingen stor by, men jag tyckte det var ett alldeles utmärkt ställe att växa upp på.

  Det finns inte något område i Veberöd som har större sociala problem än andra. Flera av områdena (Tegelbruket, Trulsbo m.fl.) är villor som byggdes på 70-talet. Sedan stod det ganska stilla under lång tid, men från början av 2000-talet så har det byggts ganska många nya och väldigt påkostade villor. Det första området på vänster sida när man kommer in i byn från Malmö/Lund-hållet är det senaste “tillskottet”.

  Några grannfejder känner jag inte till, men det finns säkert i Veberöd också.

Leave a Reply

Your email address will not be published.