Avskaffa TV-licensen istället

Nu vill Radiotjänst börja tvinga mobiltelefonägare att betala TV-licens. Man häpnar!

Detta visar att TV-licenssystemet överlevt sig själv. Jag har tidigare motionerat i frågan och debatterat den både internt inom partiet och externt. Vid stämman i höstas fick jag äntligen med mig mitt eget parti och givetvis kommer Radiotjänsts mobiltelefonjakt att accelerera frågan.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Avskaffa TV-licensen istället

 1. Robban says:

  Vilken sopa du är!

 2. site admin says:

  Robban, gillar du TV-licensen så mycket så får du gärna skriva några argument för det.

 3. Anonymous says:

  Bry dig inte om folks gnäll. Dom är bara avundsjuka och vill ha lika bra och förmånliga villkor som riksdagsmän. Det hade dom haft åxå om dom fått bestämma själva… som ni…

  Vad är det som gör att folk fuskar så mycket att de behöver jagas med “blåslampa”? Dåliga villkor? Knappast, då skulle ju inte de med förmånliga villkor göra det.

  Vem värnar inte om sitt eget… å ha vill ha mer, vi är ju bara mänskliga, eller hur?

  Jag tycker vi tar bort licensen helt, åtminstone för riksdagsmän, för då kan ni åtminstone inte fuska mer med den.

 4. site admin says:

  För övrigt betalar jag och min fru dubbla tv-licenser (eftersom jag är skriven i min hemvalkrets och familjen bor i Stockholm för att vi ska kunna ha ett något mer normalt familjeliv), så möjligtvis “fuskar” vi på fel håll.

  Jag vill inte ha någon blåslampa, men självklart måste det finnas kontroll i alla system. Med anledning av detta så behöver ingen skriva att politiker inte kontrolleras, det är redan tvärtom. Dels blir våra deklarationer redan specialgranskade (allas skickas till Simrishamn, som är specialister efter Schymans turer) och dels vet vi att ingen blir så hårt granskade av media som politiker.

  Jag har tidigare skrivit att jag inte förstår politiker som fuskar när vi vet att media granskar allt. Nu vet jag att det inte räcker med att göra rätt, man kan bli uthängd ändå.

 5. Svensson says:

  Fantastiskt!!! Vad präktig du är! TVÅ licenser! Inte undra på att du vill avskaffa den. Hur imponerad jag än är tycker jag att vi håller oss till ämnet: licens.

  Tv-licens är bara ett ord. Om vi förutsätter att pengarna går till tv-produktion, betyder inte ett avskaffande att produktionen blir kostnadsfri. Pengarna är desamma. Ska de som någon föreslog läggas på skatten? Hur många avlönade arbetstimmar har du ägnat åt detta delikata ämne (som verkar gå ut på att skaffa fans och därmed brädda vägen för din karriär)? Jag bryr mig inte om vad vi kallar skatter och avgifter utan hur mycket pengar jag har i plånboken. Så dum är jag.

  Fö ska du inte klanka på Schyman. Det hade aldrig hänt om vi startat den där kontrollen redan med toblerone. För som du säger – ALLA system behöver kontrolleras. Reseräkningar, sjukskrivningar m.m.

 6. site admin says:

  Vad Svensson än tror så anpassar jag inte min politik efter vad som är bäst för mig själv. Jag motionerade i CUF om att avskaffa tv-licensen långt före jag själv betalde någon licens (eftersom jag bodde hemma hos mina föräldrar).

  Jag ser mycket hellre att pengarna till SVT går via skattsedeln. Det skulle betyda att de med hög lön bidrar mer än den ensamstående deltidsarbetande mamman, precis på samma sätt som den som tjänar mer bidrar mer till annat. Det tycker jag är betydligt mer rättvist än att alla ska betala en fast avgift oavsett inkomst. Jag kan också tänka mig reklam i en av SVT:s kanaler. Bara reklamintäkter i samband med Melodifestivalen skulle kunna minska licens/skattefinansieringen ordentligt.

  Jag klankar inte ner på Schyman, men det är faktiskt så att just Skattekontoret i Simrishamn fick ansvar för alla riksdagsledamöters deklarationer eftersom de visat sig kompetenta i samband med att Schymans felaktigheter granskats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.