Galna amerikanska lagar

Den svenska nödvärnsrätten har diskuterats efter det hemska som hände i Rödeby i Blekinge när en 15-åring sköts till döds. Ni känner säkert till hela historien om trakasserierna och det som slutade med pappans skott i bröstet från mindre än en meters håll. Rödebyfallet är förmodligen ganska enkelt för domstolen, pappan gick rejält förbi nödvärnsrätten. Även om man har förståelse för förtvivlan, hat och alla andra känslor som pappan och övriga familjen haft för gänget som trakasserade dem så kan aldrig ett dödande skott mot en som redan är skjuten och sitter ner (eller stod på knä) försvaras.

I Texas har de en något annan syn på nödvärnsrätten. Man kan väl hålla med om att en journalist inte ska traska in på privat område, men att misstaget skulle kunna resultera i att markägaren helt lagligt skulle få skjuta “inkräktaren” är fullkomligt galet. Man kan fråga sig varför den äldre kvinnan har en revolver lättillgänglig, vad hon tänkte på när hon tog med den ut och om hon skulle ha använt den. “Rädda människor är farliga, speciellt med vapen i hand.”

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Galna amerikanska lagar

  1. Anonymous says:

    Kommer inte ihåg i vilken stat men i någon så har man rätt att slå sin fru om man inte gör det mer än en gång i månaden…

Leave a Reply

Your email address will not be published.