Forskningens viktiga arbete…

Jag kan inte låta bli att vara lite ironisk så här på söndagskvällen. Forskare världen över gör ett stort arbete för att hitta nya läkemedel, för att människor ska bli friskare, leva längre och få mer hår

Jag började tappa håret redan i gymnasiet och det var såklart jobbigt till en början. Även jag sökte “räddning” och försökte med något löjligt medel som skulle förhindra håravfallet. Det fungerade inte alls. Vad som dock fungerade, jag var då 18 år tror jag, var när en hudläkare sa till mig att vissa män är mer manliga än andra, har mer testosteron och därför tappar håret. Om det stämmer vet jag inte, men det fick mig att acceptera att jag inte skulle ha så mycket hår och att det är helt okej. Något år senare rakade jag av alltihop och chockade hela släkten på mormors 75-årsfest (jag tror inte att min mamma hämtade sig på hela kvällen). Sedan dess har jag inte haft längre hår än några milimeter på snart 15 år och det är jag väldigt nöjd med. Även om jag skulle få en hårtransplantation gratis så skulle jag absolut inte ta emot den.

Att det forskas för att få fram effektiva mediciner mot håravfall förvånar inte ett dugg, det finns säkert en stor marknad för sådana läkemedel bland de stackars män som inte accepterar sitt “öde”. Men jag hoppas verkligen att det inte blir fråga om en medicin inom läkemedelsförmånen, för någon sjukdom är det inte (i de flesta fall).

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.