God Jul

Befinner mig nästan helt utanför “bebodda trakter” hela julen och därför blir det inte så mycket bloggande.

Idag firar vi jul hos min syster i Löberöd. En liten by med 3G till skillnad från Stora Rödde.

Så här kommer en tillönskan om en riktigt god jul!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to God Jul

 1. JörgenL says:

  God Jul själv, Johan.

  Ser fram emot att du kommer tillbaka och kommenterar polisens önskemål att få tillgång till vem som har visst IP-nummer utan misstanke om brott, och utredningsdirektivet därom…

 2. Nan says:

  Ja, det förslaget ja…

  Det skulle betyda att man i princip kan bygga upp en brottsmisstanke mot alla som surfar på nätet, eftersom alla förr eller senare ramlar in på någon skum sida. Utom de som skyddar sig genom att köra VPN-tunnel till något land med rättsäkerhet. Tja, detta bör ta död på drift av all återstående hostingverksamhet för utländska kunder i Sverige som inte (den kommande) FRA-lagen redan dödat…

 3. site admin says:

  Att polisen önskar tillgång till vem som har vilka IP-nummer är inget som förvånar, det har vi hört förut. Sedan tidigare har jag uttryckt tveksamheter för att IP-nummer ska lämnas ut för brott med enbart böter som straff och för förslaget att upphovsrättsinnehavare ska få IP-nummer för att själva kunna driva sina krav civilrättsligt. Anledningen till detta ställningstagande är integritetsskyddet och givetvis har jag och Centerpartiet samma argument mot polisens önskemål om tillgång till IP-nummer utan brottsmisstanke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.