Självvald övervakning

Att alla elitidrottare skulle tvingas att ha ett datachip inopererat eller att ständigt ha en gps med sig känns oerhört integritetskränkande. Samtidigt förstår jag Carolina Klüft som ständigt är rädd för att bli oskyldigt misstänkt för doping.

Svaret för Carolina själv skulle kanske kunna vara att själv bestämma sig för att ha en gps med sig som hon i efterhand frivilligt skulle kunna plocka ut information ur för att bevisa att hon varit där “hon skulle”.

Hur som helst så skulle det vara helt orimligt att kräva av alla elitidrottsmän att de aldrig skulle få göra någonting utan övervakning. Då är det bättre att det finns några idioter som dopar sig och som senare, förhoppningsvis, åker fast.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.