Bodström glider tydligen på sanningen oavsett vad det gäller

Jag såg en intervju med Thomas Bodström i Aktuellt i onsdags (12/12) och fick inte ihop hans resonemang. Tyvärr ifrågasattes det inte i studiointervjun, men jag letade fram sändningen på svt.se och mycket riktigt, Bodström glider på sanningen även den här gången.

I intervjun säger Bodström bland annat att det “inte sållas” och “alla får vara med”. Senare i intervjun pratade han om grupper på 15 pojkar och 15 flickor. Jag funderade självklart hur de kunde bestämma att det skulle bli just 15 i “elitgruppen” om det inte sållas och om alla får vara med. Jag gick in på Boo FF:s hemsida (booff.com och inte booff.se som sysslar med underklädesförsäljning…) för att se vad som egentligen gäller och där är de mycket uppriktiga och skriver att de “erbjuder ca 15 pojkar och 15 flickor i varje åldersklass att delta” i sin utvecklingsverksamhet.

Med andra ord väljer klubben ut 15 pojkar och 15 flickor som får ingå i en elitsatsning. Är inte det att sålla? Innebär det att alla får vara med? Knappast. Senare i Aktuelltintervjun fortsätter Bodström med “några vill träna mer än andra”. Men det handlar ju inte om vem som VILL, utan det handlar om att 15 pojkar och 15 flickor får träna mer än andra. Övriga får inte det, även om de VILL.

Tydligen handlar det om att de som ingår i elitsatsningen får träna fyra gånger i veckan medan övriga tränar två gånger i veckan. Jag kan tycka att det är i mesta laget att träna fotboll fyra gånger i veckan från tio års ålder, men vill barnen det ska de få göra det. Men då ska självklart alla som just VILL träna fyra gånger i veckan få göra det. Det borde vara den huvudsakliga kritiken mot elitsatsningen just att alla som VILL inte får, utan att några blir utvalda medan andra blir bortvalda.

Till slut kan jag inte låta bli att fundera över Bodströms påstående att klubben “uppmuntrar till att hålla på med flera idrotter”. Visst, men om de tränar fotboll fyra gånger i veckan, hur mycket utrymme finns det för ytterligare idrotter? Kanske möjligtvis ytterligare en idrott, men även tennisträning två gånger i veckan utöver de fyra gångerna i veckan fotboll blir för mycket för en tioåring.

This entry was posted in General, Sport. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.