Dagens citat

Läste en intervju med den f.d. socialdemokraten Greger Hatt i Riksdag & Departement. Han jobbade tätt ihop med Mona Sahlin på statsrådsberedningen men har nu lämnat socialdemokraterna och säger sig stötta alliansen.

Han får stå för dagens citat:

“Jag har lättare för en regering som har en plan för att förbättra livet för hundratusentals arbetslösa än för en regering där alla parkerade rätt på åttiotalet.”

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dagens citat

 1. Hade varit kuligare om du hade länkat rätt.

  Alltnog-och-emedan. Lite ner på sidan du länkade till hittade jag en artikel om att vi stackars svenskar nu skall bidraga med ofattbara 30 miljarder kronor per år till EU. Och vi vet ju att hälften av detta går till stöd för de sydeuropeiska jordbruken.

  Hade inte 30 miljarder kronor i stöd till exempelvis våra svenska jordbrukare och fiskare — genom att till att börja med göra dem till skattefrälse, så att de slipper ägna 30-50% av sin tid åt att fylla i allsköns blanketter — varit bättre? Hade framför allt inte det varit närmare centern? Eller har ni helt och hållet övergivid våra livsviktiga, matproducerande medborgare?

  Längst ner på sidan i fråga fanns för övrigt en mailadress till skribenten, Mattias Croneborg. Adressen är mattias.croneborg@riksdagen.se. Men så vitt jag kan finna sitter inte han i riksdagen. Har andra än våra riksdagsmän (aka Stolpskotten 🙂 ) sådana adresser?

 2. site admin says:

  Hittade inte intervjun på rod.se så det fick bli en allmän länk till tidningen.

  Instämmer i att jordbruksstöden tillåts äta upp en oproportionerligt stor del av EU-kakan. Även Sveriges linje, men alla andra EU-länder håller inte med (sitter för övrigt bredvid jordbruksminister Eskil Erlandsson när jag skriver det här). Överdrivet att påstå att halva Sveriges medlemsavgift går till sydeuropeiska bönder. Betydligt mer än hälften går tillbaka till Sverige.

  Alla som jobbar i riksdagen har sådana mailadresser. Rod är en tidning som ligger under riksdagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.