Møte med Væstnordiska rådet

Nordiska rådets session i Oslo børjar egentligen inte førræn imorgon, men redan idag ær alla på plats før de møten som førbereder sessionen. Vi har haft møte med Mittengruppen (vår partigrupp ær bred och i Mittengruppen finns hela fyra svenska partier, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Miljøpartiet) før att førbereda stællningstaganden under sessionen.

Ikvæll har Nordiska rådets presidium haft møte med Væstnordiska rådets presidium. Inget långt møte, men intressant. Den fråga som Væstnordiska rådet (Island, Grønland och Færøarna) framførallt tog upp ær sækerhet och ræddning i norra Atlanten. Frågan kan tyckas liten, men om katastrofen skulle vara framme nær ett kryssningsfartyg med øver 2 000 passagerare kør længs Grønlands norra østkust, vad hænder då? Frågan ær verkligen berættigad. Grønland, och inte heller Island nu efter USA læmnade Keflavikbasen, har inte en chans att ordna en så stor ræddningsaktion. Vad Væstnordiska rådet vill ær att Norden, men æven Storbritannien, ska ha ett ræddningsavtal och æven ha någon gemensam øvning.

Efter møtet åkte jag førsenad till svenska ambassadørsparets residens før en traditionsenlig mottagning. Många mænniskor och varmt. Fick i mig några snittar och småpratade med ambassadørens fru, trevligt. Snittar mættar inget vidare så det blev istællet lite mat och en øl på en sportsbar dær de visade Elitserieishockey.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.