Visst finns det oenigheter inom alliansen

Självklart finns det ett antal frågor där alliansregeringens fyra partier inte tycker likadant. Vi är fyra olika partier och självklart har vi fyra olika partiprogram och fyra olika högsta beslutande organ. Detta kan inte vara någon överraskning. Men i Sverige som gammal enpartistat så är det tydligen en nyhet att flera partier som ingår tillsammans i en regering måste kompromissa med varandra.

Ungefär så reagerade jag när jag läste SvD-nyheten “Arbetsrätt kan orsaka alliansbråk“. Visst är arbetsrätten en fråga där vi inte är alldeles överens, inte minst för att moderaterna blivit sosse-lightaktiga i de frågorna. Men vi kommer att kompromissa och komma överens. Det är inte samma sak som “bråk”.

Till slut en liten rolig sak: Jag kom inte på vad moderaternas högsta beslutande organ kallas, vi i Centerpartiet har riksstämma, kristdemokraterna har riksting och folkpartiet har landsmöte, och därför googlade jag “Moderaternas högsta beslutande organ”. Första träffen var på moderaternas egna hemsida och där står: “Partistyrelsen är moderaternas högsta beslutande organ.” Men vem väljer då partistyrelsen…:-) För övrigt är deras hemsida dåligt uppdaterad. Partistyrelseledamoten Hans Wallmark kom in i riksdagen förra hösten men står fortfarande presesnterad som kommunalråd.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Visst finns det oenigheter inom alliansen

  1. Om man ska ta texten på hemsidan bokstavligt så kanske det är partistyrelsen (den gamla) som väljer partistyrelsen (den nya). Eller så får någon moderat ramla förbi här och reda ut frågan för oss… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.