Förenkla skattereglerna

Det är oroväckande att Skattekontoren uppmanar till lagbrott, men samtidigt är undersökningen som Grannar.se gjort ett tydligt bevis på att skattelagstiftningen måste förenklas.

Att det är skattepliktigt när grannar hjälper varandra känns sjukt. Jag förstår att människor inte tror att det är så och det är inte konstigt att reglerna inte följs. Att behöva lämna kontrolluppgift till Skatteverket för att man betalt över 1 000 kr för tjänster under ett år till sitt barn är självklart inte heller rimligt. Det behövs definitivt en genomgång av skattereglerna i syfte att förenkla och att hitta ett regelverk som har medborgarnas förtroende.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Förenkla skattereglerna

  1. Nisse says:

    Om det nu är sjukt att alla tjänster som utförs mot ersättning i pengar eller natura är skattepliktiga så skulle det vara intressant att höra hur man istället skall bestämma vad som är skattepliktigt och inte? Det kan ju knappast bli enklare än att allt är skattepliktigt eller? Vad ska undantas och hur skall undantag konstrureas utan att skattesystemet blir krångligare och möjligheterna till fusk ökar?

  2. site admin says:

    Redan idag finns det beloppsgränser för när man ska betala arbetsgivaravgift respektive lämna kontrolluppgift, så det är inte så att allt är skattepliktigt. En tanke är att höja gränserna, en annan är att undanta tjänster till tjänster helt eller upp till ett högre värde. Exakt hur skattelagstiftningen bör se ut kan jag inte säga, hade jag kunnat det hade jag inte behövt skriva att det behövs en genomgång av skattereglerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.