En hemsida jag saknar

Det är inte ofta jag upptäcker att jag saknar en hemsida. Söker man så brukar man hitta rätt eller åtminstone tillräckligt rätt.

Jag fick en fråga av en gammal bitter centerpartist som inte riktigt insett att det hänt en del sedan “glansdagarna” i mitten av 70-talet: “Vad gör ni nu när ni ligger precis över fyraprocentsspärren?”

Jag blev ställd eftersom jag inte sett någon opinionsundersökning där vi fått så dåliga siffror utan jag tycker att vi legat runt vårt valresultat på 6% i de flesta undersökningarna. Därför började jag leta efter en hemsida där alla opinionsundersökningar (partisympatier alltså) listas. Det borde vara ganska enkelt och populärt bland politiker och journalister, men jag hittar ingen sådan sida.

Kanske det finns, men i så fall på vilken adress? Om det inte finns kan det vara ett tips för någon som vill sätta igång. Jag blir säkert en flitig besökare. Alla politiker säger att de inte bryr sig om opinionsundersökningar, men det är struntprat. Vi tittar alla nyfiket.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to En hemsida jag saknar

 1. Kolla på http://www.temo.se

  De listar alla opinionsinstitutens mätningar, inte bara sina egna.

  /Gunilla Hjelm

 2. site admin says:

  Där var den! Stort tack.

 3. site admin says:

  Efter att ha studerat Temos utmärkta sammanställning kan jag konstatera att den sura gubben måste menat Demoskops oktobermätning där vi hade 4,7%. Han missade tyvärr att de även haft en novembermätning där vi hade 6,7%…

  Dessutom tillfrågar Demoskops minst antal personer och borde vara den minst tillförlitliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.