På det fjärde ska det ske – Kajsa Ingemarsson

Efter att ha läst Kajsa Ingemarssons “Inte enklare än så” så letade jag reda på ytterligare en bok av henne i min frus pocketsamling. Jag ska inte säga att Ingemarssons debutroman “På det fjärde ska det ske” blev en besvikelse, för det vore orättvist mot boken, men den var definitivt inte så pricksäker som “Inte enklare än så”. Åtminstone inte för mig.

Den här vardagsromanen handlar om en tjej, som egentligen är en kvinna, som vägrar att bli vuxen. Hon följer med strömmen och vill inte fatta några som helst framtidsbeslut. Hennes betydligt mognare sambo tröttnar givetvis på henne och det slutar som man kan förvänta. Lite förutsägbart, men det är säkert också författarinnans tanke. Man vet hur det ska gå men sitter ändå och väntar i 432 sidor på att “Paula” ska ta sig i kragen.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.