Arbetsmiljöverket ställer bra krav på värdetransporterna

Idag hävdes stoppet för värdetransporter efter att Arbetsmiljöverket kommit med nya riktlinjer för hur transporterna ska gå till. Jag tycker att de har kommit fram till bra lösningar (inte minst för att de är ungefär som det jag skrev i min blogg häromdagen, dock kan Arbetsmiljöverket inte ställa krav på Riksbanken, det får vi i riksdagen göra).

Den första förutsättningen för transporterna är att de ska innehålla den senaste tekniken som gör att rånade pengar blir oanvändbara. Det finns teknik för detta som är välfungerande, men givetvis innebär det investeringar och merarbete. Men det är det värt.

Jag tror att det kommer att visa sig att det fackliga stoppet av värdetransporter var bra. Vad jag läst är Securitas och Falck inte missnöjda med de nya kraven utan tycker tvärtom att samarbetet med fack och Arbetsmiljöverket fungerat bra. Transporterna kommer att bli säkrare och mindre lockande att råna. Förhoppningsvis innebär kontantbristen dessutom att fler lärt sig att använda kortet istället för kontanter.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.