Vad tycker ni om Bush i Sverige?

En ganska vanlig fraga som jag fatt flera ganger under de senaste dagarna har i Kalifornien ar: “Vad tycker de flesta i Sverige om president Bush?” De som fragar ar i huvudsak demokrater och de verkar veta vilket svar de kommer att fa, men anda vill de fa bekraftelse pa det som de misstanker. Bilden av president Bush i Sverige och mestadels av ovriga Europa ar allt annat an god.

Det varsta brukar de saga, ar att det inte bara ar en dalig bild av honom sjalv utan han blir bilden av USA. Och det ar sakert helt ratt. Manga far en negativ bild av hela det enorma USA pga George W Bush, en som jag ser det mycket orattvist negativ bild.

USA har manga brister och det ar ens svart att tala om USA som ett land, det ar faktiskt olika stater som ser helt olika ut. Skillnaderna mellan Kalifornien och Tennessee ar storre an likheterna skulle jag tro. Men USA har ocksa oerhort manga fordelar och Sverige och svenskar har valdigt mycket att lara av USA. Inte minst vad det galler foretagsamhet och manniskors installning till att klara sig sjalva och att lyckas. Det finns ocksa en fantastisk stolthet over sitt land, aven bland de som mer eller mindre hatar Bush och arligt skams over USA: s nuvarande harskarforsok over flera andra lander och delar av varlden.

USA ar vart en battre president, men tills en sadan blir vald far vi inte lata bilden av USA malas morkare och morkare. Alla vi som tror pa ett liberalt samhalle, ett starkt civilsamhalle, fri foretagsamhet, att manniskor ar battre pa att skota sina liv an vad staten ar och att manniskor vill skota sina liv sjalva i storsta mojliga utstrackning, vi maste fortsatta forsvara USA som ett i stora delar gott foredome. Vi behover inte forsvara allt i USA, det gor inte de mest patriotiska amerikanerna heller. Vi behover inte forsvara att folket valt George W Bush till sin president, det gor inte folket sjalva. Vi behover inte forsvara USA: s brott mot manskliga rattigheter i Guantanamo, det gor inte de amerikaner som kanner till Guantanamo. Men vi behover forsvara det som vi tror pa som USA: s stora fordelar, och de ar manga.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

One Response to Vad tycker ni om Bush i Sverige?

  1. Johnnie says:

    Men vi kan inte likt en förälder titta på USA och bara se de positiva sidorna, även om man ska försöka se genom fingrarna ibland. USA’s anseende är juh stött i kanten, mycket tack vare familjen Bush. De drar juh ner helhetsbetyget väsentligt och är juh tongivande för vad vi ser här hemma om just de förenta staterna. Men några personer kan juh inte få komma och förstöra för så passa många miljoner som du säger.

    USA är fortfarande ett av mina drömmars resemål. Mycket där jag vill se och uppleva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.