Vill du ha en coca cola?

Inte en helt ovanlig fraga har i USA. Men vad ar egentligen en coca cola? Fragan kan verka marklig, men nar jag idag blev erbjuden en caffeine free diet coke sa borjade jag fundera. Vad finns kvar om de tagit bort bade sockret och koffeinet? Ar det verkligen fortfarande en coca cola? Varfor ska jag dricka en coca cola utan socker och koffein, det ar val sockret och koffeinet som jag vill at. Jag tackade nej och fragade om de istallet hade en riktig coca cola, vilket de hade. Sa hur en caffeine free diet coke smakar kan jag tyvarr inte beratta.

Efter kvallens middag kom en i Sverige valdigt vanlig fraga som dock inte ar lika sjalvklar har, “hur manga vill ha kaffe?”. Jag svarade ja och det gjorde aven flera andra varav nagra som jag vet endast dricker koffeinfritt kaffe. For att vara pa den sakra sidan fragade jag om det var riktigt kaffe eller decaff. Oh, det ar decaff, vi har tyvarr bara decaff, var svaret. Hur kan man fraga hur manga som vill ha kaffe nar de bara har decaff att erbjuda? Det borde snarast vara forbjudet att kalla koffeinfritt kaffe for kaffe. Vardinnan forsokte overtyga mig om att det var riktiga kaffeboner och att deras decaff hade en valdigt fin kaffesmak. Sakert, men jag dricker kaffe for att jag vill och behover ha koffein. Inte for att smaken ar sa otroligt god. Arligt talat ar en riktig coca cola betydligt godare och dessutom innehaller den forhoppningsvis lite koffein.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Vill du ha en coca cola?

 1. Johnnie says:

  Din upplevelse i USA får mig att tänka på en “standup” med Dennis Leary som jag såg för några år sedan. Han nämner det här med att det ska vara så otroligt svårt att få beställa en kaffe som smakar kaffe, eftersom när han beställer en kaffe så frågar de “what flavour would you like?” då han skriker tillbaka “Coffeeflavoured coffee!!”.

  Men din analys om coca-cola håller jag med om delvis – vad är det för mening om man hela tiden tar bort saker som känns väsenliga för att kalla produkten vad den är?

 2. Di(c)k Olsson says:

  Jag har också haft liknande skräckfyllda upplevelser i US. Håller helt med dig när det gäller Coca Cola och koffeinfritt kaffe. Mina upplevelser har varit att man blivit hembjuden till svenskättlingar som haft både positiva och negativa inslag.
  Positivt – De hade riktigt Zoégas kaffe vilket gjorde sig bra både i utkanten av Boston och i Rockford utanför Chicago. Det är ju vattnet som avgör om det blir gott eller ej och där jag varit har det alltid varit lika gott med riktigt svenskt kaffe. Har en tidigare kollega som brukade ta med sig svenskt neskaffe för att få smak på det blaskiga surrogatet som de kallar för kaffe, oavsett om det är med eller utan koffein.

  Negativt – Skräckupplevelserna har bestått i att när man besökt dessa svenskättlingar så har det inte bara haft svenskt kaffe utan också ville bjuda på svenskt knäckebröd, svensk sill, svensk Kalles kaviar and you name it! Jag åker väl för tusan inte till USA för att äta svensk mat? Nej man kan hålla sig. Sen har jag varit på en del ställen där svenskättligar har haft smörgåsbord med allehanda rätter, som jag i princip aldrig sett på ett svenskt smörgåsbord i Sverige. Ägg som kokat så länge att de var mörkgröna och på dessa en massa olika gräddröror som smakade nästan lika illa som surströmming.

  Nej tacka vet jag Svenskt kaffe och en amerikansk 0,5 kg biff.

 3. Di(c)k Olsson says:

  Glömde en viktig sak. Om du fortfarande är i USA så måste du prova en utmärkt mellanamerikansk specialitet – Rocky Mountain Oysters. Beställ det nästa gång du är på restaurang. De kommer att “älska” dig för att du vill prova denna genuina amerikanska rätt.
  Man ska göra “rätt” för sig även i US:

 4. Fredrik says:

  Det kanske vore en bra försäljningidé att lansera cigaretter utan nikotin? 😉

  I övrigt vet du ju att jag också har svårt att inse vitsen med decaff.

 5. site admin says:

  Jag ska se om jag hittar Rocky Mountain Oysters, men jag tror nog att jag anda foredrar den dar 0,5 kg biffen!

 6. Glädjedödaren says:

  Jag måste tyvärr förstöra det roliga och meddela att rocky mountain oysters är kalv/tjurtestikel.

 7. site admin says:

  Lucky me, jag har inte forsokt bestalla Rocky Mountain Oysters annu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.