Hurricane Dennis

Jag vet inte riktigt om orkanen Dennis ar en stor nyhet hemma i Sverige. Visst laser jag svenska tidningar pa natet och dar hittade jag “Dennis” ganska langt ner. Utan tvekan ar Dennis den allra storsta nyheten i USA just nu. Aven om jag befinner mig pa vastkusten langt fran Florida och Dennis sa ar han vad alla talar om.

Bilder fran kaos pa Haiti och Kuba, meterologer som med hjalp av all sorts moderna vaderkartor forsoker beratta hur han kommer att ta sig fram till Floridas kust och reportage om hur befolkningen spikar brador framfor fonsterna har totalt tagit over nyhetsprogrammen. Terrordaden i London ar forpassade till andra plats, mycket langt efter Dennis.

Det kanns lite konstigt, aven om jag forstar att manga manniskor ar oerhort berorda av orkanen, att en vaderhandelse som aterkommer flera ganger per ar overskuggar kampen for att hitta fler overlevande i tunnelbanan i London. Slutsatsen som jag drar, och som jag absolut inte ar den forsta att dra, ar att amerikanarna ar tamligen ointresserade av vad som hander i varlden utanfor USA.

Det racker egentligen att lasa morgontidningen for att inse detta. County- och delstatsnyheterna ar ganska manga, de nationella nyheterna tacker manga sidor medan de internationella nyheterna bestar av mestadels notiser. Och ar det storre reportage fran andra lander sa ar det ofta fran lander dar USA har intressen sasom typ Filippinerna.

Tillagas kan att sportsidorna nastan ar ointressanta till och med for en sportfanatiker som jag. Sida upp och sida ner med Baseballresultat och trots att det inte ar sasong for basket och amerikansk fotboll sa far de sporterna mer uppmarksamhet an till exempel Golden League-galan i Rom och annan friidrott. Cykel och Lance Armstrong i Tour de France ar dock val uppmarksammat liksom tennis.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Hurricane Dennis

 1. Johnnie says:

  Din analys av amerikansk media fick mig just att inse (vilket många kanske redan visste innan jag tänkte på det) att de (media) har stor inverkan på vad folk där vet om världen runt om. Jag tror inte det amerikanska folket är ointresserade i generna, utan att kanske media har format dem att läsa om nationella nyheter istället för “intresseras” för vida världen. Detta förklarar kanske varför bara 1 av 6 amerikaner (nästan) kunde peka ut vart Irak låg i Jay Lenos Tonight show.

  Kanske Micheal Moores slutsats inte var så befängd ändå angåene massakern i Columbine?

  Medias makt är stor.

 2. site admin says:

  Medias makt ar stor, kanske for stor. Italien och Berlusconi ar ett bra exempel pa hur illa det kan ga.

 3. Meeting with Dennis. says:

  Tänkte bara säga att jag har sett Dennis i vitögat på Cuba… Var mitt i orkanens centrum. Det är inget som man vill att någon ska behöva uppleva. Dödsångesten när det speciella tjutet som blir av vinden…
  Det är ingen lek.. men som svensk kan det nog vara svårt att förstå hur detta är.
  Jag förstår att de blir lite mycket om orkanen Dennis i amerikansk media. Dennis som trots allt var en 4 på en 5 gradig skala…
  De som en gång varit med vet vad det talar om… Därför förstår jag att de vill raportera “överdrivet” mycket inför en sådan händelse.

 4. site admin says:

  Forstar att det var allt annat an roligt att befinna sig pa Kuba nar Dennis drog forbi. I amerikansk media rapporterade de visserligen om hur Dennis drabbade Kuba, men enbart for att exemplifiera hur den skulle kunna drabba Florida. Huruvida boende eller turister pa Kuba fick lida var sekundart i sammanhanget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.