Regeringen fegar för OS

Idag meddelade idrottsminister Bosse Ringholm att regeringen inte vill stödja en ansökan från Östersund/Åre att arrangera vinter-OS 2014. Ett märkligt beslut. Visst har Östersund och Falun misslyckats tidigare, men att säga att Sverige inte ens ska försöka få arrangera ett vinter-OS är obegripligt. Att vi är ett för litet land för att arrangera sommar-OS kan jag ha förståelse för, men vinter-OS är en helt annan sak. Skillnaden är minst som mellan Allsvenskan och division 2.

Sverige är ett av de bästa vinteridrottsländerna i världen, framförallt i ett historiskt perspektiv men även nu på 2000-talet hävdar vi oss väl. Ändå har vi aldrig fått arrangera vinter-OS. Det borde för eller senare vara Sveriges tur. Men varför skulle IOK ge spelen till Sverige när vår regeringen inte ens vill stödja en ansökan.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

2 Responses to Regeringen fegar för OS

  1. Bra kommentar, Johan. Här i Jämtland blir vi allt mer upprörda ju mer som kommer fram om regeringens beslut att vägra ge statliga garantier, vilket är en förutsättning för en OS-ansökan. Alla Olympiska spel sedan 1984 har faktiskt gått med vinst – förutom stora positiva samhällsekonomiska konsekvensser. Inget tyder på att ett vinter-OS i Östersund/Åre 2014 skulle bli en sämre affär. Tvärtom skulle ett OS bli ett lyft inte bara för Jämtland och Mittsverige utan för hela landet.
    Det är oerhört fegt av Bosse Ringholm och regeringen att inte ta till vara på de stora möjligheter ett OS-arrangemang skulle bli.

    Håkan, som är arg men förhoppningsvis lugnar sig när värmen och solen infinner sig

  2. Pingback: Linander tycker! »

Leave a Reply

Your email address will not be published.